(Schoon)moeder vaak 'oorzaak' van scheiding

Relaties door Sabine
Wanneer je je relatie beëindigt, is dat vaak een moeilijke keuze. Waren zijn woede-uitbarstingen de druppel of was het je moeder die je had overtuigd er een punt achter te zetten? Uit onderzoek blijkt dat dit laatste vaak het geval is.
 
Scheiden is niet iets wat je van de ene op de andere dag besluit te doen. Er gaat veel twijfel aan vooraf. Misschien hou je nog wel van hem, maar heb je meer dan genoeg van de ruzies? Of hebben jullie samen een paar kids en wil je hen het verdriet besparen? Uit het onderzoek van familierechtspecialisten Slater en Gordon blijkt dat familie veel invloed heeft op de beslissing om te gaan scheiden. Tweederde van de Britse gescheiden mensen geeft zelfs toe dat het zijn of haar moeder was die hem of haar had overtuigd om de scheiding door te zetten.

 
Moeders zorgt voor doorbraak
Heeft je man na lang wikken en wegen toch de scheiding aangevraagd? Het zou maar goed kunnen dat je schoonmoeder daar een rol in heeft gespeeld. 63% van de 2000 ondervraagden zegt namelijk dat het vooral zijn of haar moeder was die de grootste invloed had op de keuze om te gaan scheiden. Maar ook andere familieleden hebben invloed, meldt DailyMail. Zo zegt 10% dat zijn of haar broer/zus hem/haar had overtuigd om het huwelijk te beëindigen en zegt 6% dat de gevoelens van zijn of haar kinderen hebben geholpen om de knoop door te hakken.  
 
Methode
Voornamelijk door de verschillen tussen beiden op te sommen en door zijn of haar partner af te kraken, wisten familieleden hun geliefde ervan te overtuigen om de scheiding door te zetten. Iets te bemoeierig? Nee hoor, bijna 70% van de ondervraagden gaf aan blij te zijn dat familie had geholpen om te laten zien dat het huwelijk niet ging werken. 


 
Nooit leuk gevonden
Voor veel partners komt deze uitslag niet geheel als een verrassing. Bijna de helft van de ondervraagden geeft toe dat ze zijn of haar schoonfamilie nooit leuk heeft gevonden. Ook vertelde 74% dat men altijd het idee had dat zijn of haar partner meer naar de schoonfamilie luisterde dan naar hem of haar. Een gezellig kerstdiner zat er ook niet echt in. Een kwart beweerde namelijk dat hij of zij compleet werd genegeerd door de schoonfamilie tijdens familiebijeenkomsten. 
 
Ben jij verrast door de uitkomsten van dit onderzoek?