Seks & relaties / Seks
Seks

Bij deze 3 standjes is de kans op een penisbreuk het grootst

Je kunt je het misschien niet voorstellen, maar een penis kan dus écht breken. Vooral als jullie lekker enthousiast bezig zijn, kan het fout gaan. In het bijzonder zijn er drie standjes waar de penisbreuk het vaakst voorkomt. 

3 standjes penisbreuk grootst

Lees ook: 5 must know feiten over het mannelijk orgasme

Hoe breekt een penis?

Bij het woord ‘breken’ denk je meestal aan een bot dat breekt. Maar bij het mannelijk lid werkt het ietsjes anders: er komt een scheur in de witachtige teelbalschede. Het is de membraam wat rond de zwellichamen van de penis zit.

Onderzoek

In drie Braziliaanse ziekenhuizen werd onderzoek gedaan naar penisbreuken. In de afgelopen dertien jaar waren daar 63 mannen in het ziekenhuis opgenomen door een penisbreuk. Ouch!

Een breuk kan ontstaan wanneer er te wild wordt gesekst. De meeste breuken gebeurden tijdens het uitvoeren van deze drie standjes…

1. Cowgirl

Dit geweldige standje staat bekend als de main reason van penisbreuken… Waarom? Dat komt omdat de vrouw bovenop zit. Het hele lichaamsgewicht leunt dus letterlijk op de penis. Door een verkeerde beweging kan het makkelijk dubbelklappen. Dit standje veroorzaakt bijna 50 procent van alle penisbreuken. Volgende keer misschien iets voorzichtiger te werk gaan dus.

2. Doggy style

Het idee is al pijnlijk genoeg tijdens dit hete standje. Als jullie iets té enthousiast bezig zijn en zijn penis niet goed plaatst, is er een grote kans op een penisbreuk. De druk wordt dan ook hoger op de penis, dit betekent dat de kans groter is om de penis te breken. Doggy style zorgt voor 29 procent van de penisbreuken.

3. Missionaris

Het bekende romantische standje veroorzaakt 21 procent van de penisbreuken. Het lijkt best een onschuldig standje, toch? Evengoed moet je dus oppassen als jullie dit standje doen.

 

Lees ook: 5 dingen die je nooit na de seks moet doen