Zuigzoen: met deze 4 tips kom je er zo snel mogelijk vanaf

Intiem door Laura D

Oops! Heb jij een iets te steamy avontuurtje gehad met je partner en zit er nu een grote plek in je nek? Vaak gebeurt dit precies op de dag dat je nét dat etentje met je schoonouders hebt. Gelukkig zijn er allerlei manieren waarop jij snel van je zuigzoen afkomt.

Hoe ontstaat het?

Een zuigzoen is een soort blauwe plek. Door te zuigen scheuren de kleine bloedvaatjes net onder het huidoppervlak. Hierdoor gaan ze een beetje bloed lekken, waardoor het de bekende gekleurde plek onder je huid achterlaat: de hickey.

1. Voorkom het

Voorkomen is beter dan genezen. Hydrateer je huid goed, smeer een rijkelijke dagcrème of serum in je nek. Vooral wanneer je weet dat er de mogelijkheid is voor een zuigzoen, zorg voor een goede moisturizer. Hierdoor wordt de kans veel kleiner dat er een blauwe plek ontstaat.

2. Ice Ice Baby

Net zoals een bult op je hoofd, is het handig om zo snel mogelijk de plek te koelen. Op deze manier krijgen de geknapte adertjes minder tijd om bloed te lekker. Hierdoor lijkt de plek veel minder heftig en zal het ook minder erg opzwellen.

3. En garde

Ja, echt! Gardes zijn namelijk niet alleen heel handig om slagroom mee te kloppen. Pak de garde vast en draai hem heen en weer tegen je hickey. Het is misschien een beetje pijnlijk, maar binnen vijf minuten is je zuigzoen helemaal gone. Lifesafer!

via GIPHY

4. Tandpasta

Het klinkt misschien vies, maar probeer het gewoon eens uit. Smeer het plakkerige goedje zo snel mogelijk op je zuigzoen en laat het een paar minuten intrekken. Het kan een beetje gaan tintelen, maar dat is de bedoeling. Wacht tot het gevoel wegtrekt. Maak de plek nu schoon met een washandje en masseer de plek zodat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Je zuigplek verdwijnt als sneeuw voor de zon.