Huh? Van pizza ga je harder werken

Eten door Chloe

Pizza lovers opgelet! De smaak alleen al is natuurlijk al genoeg reden om pizza te eten, maar het heeft nog een voordeel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je er harder van zou gaan werken. Genoeg reden dus om dit heerlijk Italiaanse gerecht wat vaker te nuttigen. 

Lees ook: Deze rare voedselcombinaties zijn eigenlijk goddelijk

Onderzoek naar productiviteit

Als we onderzoeker Dan Arierly moeten geloven is pizza hartstikke goed voor je productiviteit. In zijn boek Playoff: The Hidden Logic That Shapes our Motivations vertelt hij ons waarom. Hij deed onderzoek naar het belonen van werknemers in een fabriek in Israël en verdeelde deze in twee groepen. De ene groep kreeg een compliment of zelfs salarisverhoging van $30 en de andere groep werd beloond met een stuk pizza.

Harder werken van pizza

Hoewel het je zal verbazen, waren de werknemers die pizza kregen voorgeschotel een stuk productiever. De mensen die een loonsverhoging kregen waren niet alleen minder productief, maar hun prestaties waren de volgende dag zelds slechter. Dus laat die loonsverhoging maar zitten en vraag je baas gewoon om een pizzapuntje. Eetsmakelijk!

Beeld: Unsplash

Lees ook: TGIF: Welke wijn past bij welke pizza?