De 8 lekkerste cocktails om te bestellen als de terrassen weer opengaan

Eten door Laura

Een terrasje pakken... we weten bijna niet meer hoe het moet! Toch gaat het 28 april eindelijk weer gebeuren. Tussen 12 uur 's middags en 6 uur 's avonds mogen we weer het terras op. Na het reserveren kun je alvast bedenken wat voor lekkers je gaat bestellen. Wat dacht je van deze heerlijke cocktails? Proost!

cocktails terras

Lees ook: Luid de lente in met deze gin tonic cheesecake

1. Pornstar Martini

Deze sexy martini was hét drankje van 2020 en ook in 2021 krijgen we er vast geen genoeg van. De zoete cocktail met vanille wodka, passoa, passievruchtsap, eiwit, limoen en passievrucht wordt traditioneel met een glaasje processo gedronken.

2. Pink Gin Tonic

De klassieke G&T maakte vijf jaar geleden een comeback en sindsdien zijn we weer groot fan. Naast de klassieker met gin, tonic en limoen zijn de variaties ook aan te raden. Zoals met bosbessen, sinaasappel of deze met pink lemonade.

3. Daiquiri

Tegenwoordig wordt deze rumcocktail geassocieerd met de Legacy Blondes van de wereld, vroeger was dat wel anders. Het is in 1890 in Cuba ontstaan en werd in de jaren 40 van de vorige eeuw populair. Het was de lievelingscocktail van schrijver Ernest Hemingway en president John F. Kennedy. Als jij dol bent op zoete, frisse drankjes dan wordt het misschien wel de lievelingscocktail van jou. 

En een tip: je spreekt het uit als 'dekkerie'.

4. Espresso Martini 

Even een kickstart nodig? Dan is de Espresso Martini jouw cocktail of the day. Ook lekker: de Spanish Espresso Martini met Licor 43 en de Italian Espresso Martini met Amaretto. 

5. Moscow Mule 

Deze frisse cocktail met een scherp randje is ideaal voor een zomerse dag. Het ziet er ook nog instagrammable uit dankzij de koperen mok en munttakjes. In de Moscow Mule zit wodka, gemberbier, suikersiroop, limoen en munt.

6. Piña Colada

Yes, I like piña coladas! Van deze cocktail met witte rum, ananassap en kokosmelk krijg je gelijk zin in zon, zee en strand.   

7. Tequila Sunrise

'Zonsopgang van tequila' dat belooft veel goeds, toch? Deze kleurrijke cocktail wordt gemaakt met slechts drie ingrediënten. De tequila, vruchtensap, grenadine-siroop worden rustig in het glas geschonken waardoor een kleurverloop ontstaat. Voor de lekkerste smaaksensatie beweeg je je rietje op en neer terwijl je drinkt.

 

8. Aperol Spritz

Haal de Italiaanse sfeer naar Nederland met dit populaire oranje drankje. Dit simpele drankje met prosecco, bronwater en Aperol is overheerlijk op een hete dag. Cheers!

Lees ook: Deze rare voedselcombinaties zijn eigenlijk goddelijk