Mediterrane garnalenspiesjes

Eten door Madelon

Heb je zin om te barbecueën, maar wil je eens wat anders? Maak dan deze heerlijke garnalenspiesjes. Vis is uitstekend op een barbecue te leggen, met name garnalen en gamba?s! Zorg ervoor dat je lekker grote exemplaren uit de supermarkt haalt. Diepvriesgamba?s zijn het makkelijkst in gebruik, maar vers zijn ze natuurlijk nog lekkerer. Maak je barbecue af met wat lekkere salades en die zomerse avonden kunnen niet meer mislukken...

Mediterrane garnalenspiesjes
(voor ongeveer vier personen)

Wat heb je nodig?

  • 16 grote garnalen
  • 1 sinaasappel  
  • 1 courgette
  • 1 rode peper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels basilicum
  • Zwarte peper uit de molen
  • Zout


Wat moet je doen?
Laat de garnalen ontdooien. Pel ze en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak hem fijn.

Klop in een kom de drie eetlepels sinaasappelsap met de olijfolie, de geraspte sinaasappelschil, de rode peper, het basilicum en het zout en peper tot een marinade. Schep de garnalen erdoor en laat ze ongeveer een half uur marineren.

Was de courgette en schaaf ?m met een kaasschaaf of dunschiller in lange, dunne plakken. Steek de garnalen met de courgetteplakken zigzag aan vier lange, metalen spiesen, of aan acht stevige houten spiesjes.

Bestrijk de spiesjes met nog wat marinade en rooster ze op de barbecue of in een grillpan in ongeveer vijf à zes minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege om.

Bestrooi de spiesjes met zout en peper. Eet smakelijk!

Bron: Smulweb.nl