Mexicaanse ovenschotel met tortillachips

Eten door Madelon
Heb je zin in een lekkere ovenschotel, maar dan een keertje nét even wat anders? Dit Mexicaanse recept bereid je met chips! Bovendien kan je het gerecht met chilipoeder zo scherp maken als je zelf wil. Eet smakelijk!
 
Deze Mexicaanse ovenschotel is ideaal als je veel gasten te eten krijgt: snel en gemakkelijk te bereiden, goedkoop én nog lekker ook!
 
Mexicaanse ovenschotel met tortillachips
(voor ongeveer vier personen)
 
Wat heb je nodig?
  • 500 gram Mexicaanse wokgroenten (uit de diepvries)
  • 400 gram gehakt
  • 1 potje chilisaus of een blikje gepelde tomaten
  • Een zakje gerapte kaas
  • 1 zak tortillachips (naturel)
  • Chilipoeder naar smaak
  • Mexicaanse kruiden naar smaak
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op ongeveer 160 graden. Bak het gehakt rul in een koekenpan. Doe daarna de groenten erbij en bak totdat deze gewenst gaar zijn.
 
Voeg de chilisaus of het blikje gepelde tomaten toe. Als je deze laatste gebruikt, prak dan de tomaten in kleine stukjes. Eventueel kan je wat Mexicaanse kruiden en/of chilipoeder toevoegen.
 
Laat dit mengsel van gehakt, groenten en saus even op het vuur pruttelen en roer af en toe door. Doe ondertussen wat chips in de ovenschaal, bedek de hele bodem. Invetten van de ovenschaal is niet nodig.
 

 
Schep het mengsel van gehakt, groenten en saus bovenop de chips. Leg de chips die je over hebt hier weer bovenop en leeg daarna het zakje geraspte kaas over de chips heen. Hoe meer, hoe lekkerder!
 
Zet de ovenschotel voor tien à vijftien minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is. Als het goed is, heb je het vlees en de groenten al gaar gebakken, dus alleen de kaas hoeft even te smelten. Serveer de ovenschotel met een lekkere salade. Eet smakelijk!
 
Tip: Als er in de zak Mexicaanse wokgroenten geen maïskorrels zitten, voeg deze dan nog extra toe! Haal een blikje à 150 gram en voeg deze toe tijdens het bakken van de groenten.