Ah ha! Dus zo deel je een koelkast goed in

Wonen door Redactie Ze.nl

Zit je wéér met je hand naar een blok kaas te grijpen, terwijl je alleen maar op zoek bent naar een stuk chocola… Herkenbaar? In dit artikel lees je de tips van de professionals voor een goed georganiseerde koelkast. Het zal je verbazen hoe productief je leven in de keuken kan worden met een georganiseerde koelkast. Je hoeft nooit meer te zoeken naar je snack en je hoeft je geen zorgen meer te maken over eten dat bederft in jouw koelkast. 

koelkast indelen

Lees ook: Kleine keuken: 5 handige oplossingen om meer ruimte te creëren

Van boven naar beneden

Gebruik de bovenste plank van de koelkast voor de producten die het snelst op moeten en een beperkte houdbaarheid hebben. Dit zijn: vleeswaren, kant-en-klare maaltijden en afhaalmaaltijden. Helemaal top is, om het voedsel bovenaan in de juiste volgorde te rangschikken. Van items die het minst gekookt hoeft te worden tot voedsel dat zeker moet worden gekookt op de onderste planken. Onderin je koelkast is het namelijk koeler dan bovenin. Een goede koelkastindeling (en temperatuurinstelling) is essentieel om je producten vers te houden. Snacks en andere spullen die je vaak eet, kun je het beste helemaal vooraan of aan een zijkant bewaren. Zo houd je een goed overzicht en voorkom je dat alles door elkaar gaat liggen.

Verdelen

Wil je een goed overzicht van alle spullen en deze handig verdelen in de koelkast? Plastic scheiders zijn dan zeker een optie voor meer ruimte. Zo kun je op een plank zowel de grilworst, kaas en je kwark naast elkaar stallen. Je hebt op die manier een beter overzicht en je kunt direct zien welke producten bijna op zijn en weer ingeslagen moeten worden. Slim, hè! Hoewel de meeste nieuwe koelkasten al voorzien zijn van handige verdeelfuncties, heb je dus perse een nieuw model nodig om je koelkast efficiënt in te delen. Wanneer voer jij thuis een clean fridge policy in?

via GIPHY

Lees ook: Zo creëer jij een Insta-worthy koffiehoek