Op deze plek kun je parfum het beste bewaren!

Vrije tijd door Sascha
De mooiste parfumflesjes komen voorbij, en het liefst zet je deze mooie flaconnetjes natuurlijk op een dressoir of als pronkstuk op de schouw waar iedereen er naar kan staren. Toch is er een veel betere plek voor die mooie flesjes!

 
Volgens een hoge pief binnen Victoria’s Secret Beauty, Mark Knitowski genaamd, kun je maar beter niet je parfumflesje zo in het zicht zetten. Volgens hem kun je de levensduur van je favoriete luchtje met minstens twee jaar verlengen. Wat is de gouden tip?!


Koele, donkere plek

Parfum moet je eigenlijk op een koele, donkere plek bewaren. En welke plek in de keuken is koel en donker? Juist! De koelkast. Door het flesje in de koelkast te bewaren, kun je jouw favoriete luchtje met maar liefst twee jaar bewaren. Warmte en licht tasten de parfum aan waardoor de intensiteit van de geur langzaam wegebt. Dat willen we natuurlijk niet!
 
De koelkast it is!
Wel moet je er goed op letten je koelkast niet op volle toeren te laten draaien, want extreme kou (tegen het vriespunt aan) kan uiteindelijk dan weer hetzelfde effect hebben als warmte. De gouden tip: zet het parfumflesje in de deur van je koelkast, dit is namelijk het “warmste” plekje dat er te vinden is.
 
Aluminiumfolie
Krijg je een beetje de rillingen bij het idee jouw veel te dure Chanel luchtje in de koelkast te moeten zetten naast een kliekje oude champignons? Gelukkig is er volgens Knitowski een alternatief: wikkel je parfumflesje in aluminiumfolie en bewaar het flesje in een afgesloten kast. Je moet er wat voor over hebben, maar je krijgt er wel twee jaar langer lekker ruiken voor terug!
 
Zou jij je dure luchtje in de koelkast zetten?