Hoemoes op je flamoes: 5 x etenswaren die je seksleven stimuleren

Intiem door Chiara

Kunnen jij en je bedpartner wel een oppepper in de slaapkamer gebruiken? Laat die slijmerige oesters en blauwe pilletjes maar links liggen. Dé magische middelen vind je namelijk gewoon in je koelkast. Nee, we hebben het niet over plakkerige slagroom die je over je lichaam kunt spuiten. (Oké, hoemoes op je flamoes lijkt ons ook niet echt ideaal maar het rijmde zo leuk.) Dit zijn de vijf ingrediënten in je koelkast die wel een positieve draai aan je seksleven geven en geen nare kwaaltjes of rotzooi achter laten. 

1. Je wordt er niet alleen sterk van, maar spinazie is ook een bron van magnesium. Magnesium bevordert het uitzetten van de bloedvaten en daarmee ook de bloedsomloop. Hoe meer bloed er tussen je benen stroomt, hoe meer opgewonden je raakt.

2. Aardbeien met slagroom, stukjes banaan met chocoladesaus… Fruit kan een pikante bijdrage leveren aan je seksleven. Maar wist je ook dat sperma gezonder wordt van de vitaminen die in fruit zitten? En gezondere sperma schijnt ook een stuk lekkerder te smaken. Vooral ananas helpt goed tegen bittere liefdessappen.

3. Minimaal twee keer per week een lekker gekookt of gebakken eitje als ontbijt klinkt niet verkeerd toch? En al helemaal niet als je weet dat deze een gezond libido stimuleren.

4. Avocado’s staan bekend om gezonde vetten, maar bevatten ook een zeer hoog niveau van vitamine B6, wat een krachtige hormoon regulator is. Daardoor schiet je libido na het eten van een avocado omhoog en krijgt je lichaam seksuele energie.

5. De omega 3 die in vette vissen als zalm, makreel, sardines en tonijn zit, verbetert het dopamine-gehalte in je hersenen. En laat dopamine nu net je libido stimuleren. Even langs de visboer dus!