Maak kennis met Pickles, de eerste blindegeleidekat

Vrije tijd door Noortje

Dat er honden zijn die voor invalide of blinde mensen kunnen zorgen , is toch eigenlijk een wonder? Of je nou een cat lady bent of niet, het is onmogelijk om geen respect te hebben voor deze viervoeters. Tóch is er één kat die het ook kan. Zijn naam is Pickles en hij is getraind om alles te kunnen wat een hulphond ook kan. 's Werelds eerste blindegeleidekat dus.


Haar baasje, Kim, kwam een paar jaar geleden in een verkeersongeluk terecht. Hierdoor belandde ze in een rolstoel. Vanaf toen begon ze Pickles te trainen met klusjes als haar telefoon zoeken en spulletjes van boven naar beneden halen. Ook luistert de kat naar commando's zoals 'zit' en 'af'. Volgens Kim kan de kat precies hetzelfde als een hulphond.


In 2011 begon Kim ook nog haar zicht te verliezen. Vanaf dat moment nam Pickles nog meer klusjes op zich. De kat heeft zichzelf zelfs aangeleerd om toevallen van Kim te voorspellen. Wanneer Pickles er eentje aan ziet komen, begint ze te miauwen, aan meubels te krabben en rond te rennen. Op deze manier heeft Kim genoeg tijd om zichzelf in veiligheid te brengen. Hoe bijzonder is dat?


Pickles is tot nu toe de enige blindegeleidekat in de wereld, maar als Pickles het kan, kunnen andere katten ook leren om een hulpkat te worden. Gat in de markt?

Bron, bron, bron, bron