15 superschattige dieren die ook oerlelijk zijn

Media door Rosanne
Deze dieren zijn zo lelijk, dat ze schattig zijn. Want ook in het dierenrijk is schoonheid niet altijd even eerlijk verdeeld. Deze monstertjes zijn echt afstotelijk, maar toch wil je ze knuffelen. Wij hebben een top 15 gemaakt! 
 
15: De buidelrat

Deze nachtdieren worden door sommige mensen als huisdieren gehouden. Ze zijn waarschijnlijk best lief hoor, maar damn, die tanden! En een partijtje lelijk zijn ze ook nog. Kun je nachtmerries van krijgen. 

 
bronbron
 
14: Het mini-reptieltje 

Aaaaaah wat is ie lief! En een klein beetje lelijk. Maar toch, deze rakker mag best op de rand van onze stoel komen zitten. Als-ie maar niet te snel is en ons ook niet aanraakt. 

 
bron
 
13: De mopshond 

Zo lelijk dat hij schattig is, dat is de lijfspreuk van de mopshond. Wij sluiten ons daar volledig bij aan. Helaas voor 't beessie is hij zo gemaakt door de mens. De neus wordt steeds kleine gefokt met als resultaat dat sommigen niet eens meer kunnen ruiken... Heel erg zielig!

 
bron
 
12: De sphynx 

Oef, dat is pas een lelijke kat. Hoog lelijkheidsgehalte en maar een klein schattigheidsgehalte levert dit mormel de 12e plek op in onze schattig-maar-lelijk-ranglijst. 

 

bronbron
 
11: De luiaard

Hij is lui, hij is schattig en hij is een beetje walgelijk. De luiaard dankt zijn naam aan zijn luiheid. Deze lelijkerd beweegt het langzaamste van alle dieren en slaapt tien tot twintig uur op een dag. Gaaaaaaap.

 
bron
 
10: Grumpy Cat

Omdat we niet zo oppervlakkig zijn om alleen het uiterlijk in deze lijst te verwerken staat Grumpy Cat met zijn chagrijnige kop op nummer tien. We verachten toch dat zijn innerlijk net wat lelijker is dan het uiterlijk van de sphynx. 

 
bron
 
9: De bijtschildpad

Is hij nu schattig, lelijk, of sexy? Wij komen er niet uit bij deze bijtgrage schildpad en daarom heeft hij een plek in de top tien verdiend! Hoera voor dit vreemde monstertje!

 
  bron
 
8: De kogelvis 

Wat een liefie, wij zouden hem het liefste willen knuffelen. Doen we toch maar niet want hij prikt behoorlijk. De kogelvis heet in het Engels blowfish. In normale toestand is-ie schattig en plat, maar schrikt hij, dan verandert-ie in een stekelige ballon. Cute!

 
bron
 
7: De vleermuis 

Ze zijn niet te horen en ook nog razendsnel, maar als je er dan eentje ziet zijn ze nog best schattig. De vleermuis natuurlijk! Een pluizig klein kopje en scherpe tandjes maken hem lief en lelijk tegelijkertijd. En wie weet verandert hij nog in een sexy Edward Cullen. 

 
bron
 
6: De lelijkste hond ter wereld, Ellie 

Dit is de bug-eyed Chinese crested hairless dog, de lelijkste hond ter wereld! Ze heet Ellie en is helaas al overleden. Om het goed te maken hebben we een nog lelijkere hond gevonden, alleen die is verre van schattig. 

 


5: Het babyvogeltje

Ken je het verhaal nog van het lelijke eendje dat een mooi zwaan werd? Nou van ons mogen vogeltjes best zo blijven hoor. Supercute! Gelukkig hoeven we er niet al te lang naar te kijken, want ze zijn ook lelijk. Erg lelijk. 

 
bron
 
4: Meneer de uil

Uilen zijn normaal niet echt lelijk, maar dit exemplaar trekt zo'n schattig en vreselijk hoofd dat hij wel in de top vijf moest. Deze nachtuil is klaarblijkelijk geen ochtenduil. Waar blijft die koffie?

 
bron
 
3: De blobfish 

Vrij vertaald ook wel kloddervis genoemd. Dit blobje kijkt behoorlijk sip. Zou dat komen omdat hij weet dat hij het lelijkste dier op aarde is? Wij vinden hem in ieder geval ook keischattig. 


bron
 
2: Het spookaapje

Wie wil dit aapje nou niet mee naar huis nemen? Wij in ieder geval wel! In het Engels wordt dit oerlelijke aapje tarsier genoemd. De grote ogen zijn zowel schattig als creepy tegelijkertijd en daarom een terechte nummer twee! Wij zijn verliefd.


bronbron
 
1: Aye-Aye

Wat is hij lelijk, wat is hij schattig! Wij willen deze kleine piraat wel hebben op de redactie. Dit vingerdiertje is nog de enige in zijn soort. Is misschien niet zo erg aangezien ze ook supercreepy zijn. 


bron
 
Welk monstertje heeft jouw hart gestolen?