Lifestyle / Media
Media

Faal: kunstexperts geprankt met IKEA-schilderij


Wat gebeurt er als je een tien-euro-schilderij laat bekijken door echte kunstkenners? De mannen van Lifehunters hebben weer toegeslagen. Deze keer in een museum vol doorgewinterde experts. Hoeveel kennis hebben ze van kunst?
 
Ken je de kunstenaar IKE Andrews? Hij is bekend van werken als Norden, Ektorp en Dalskar. Nooit van gehoord? Dat kan kloppen, want IKE Andrews is niemand minder dan IKEA. Wisten deze kunstkenners ook niet. Maar het tien-euro-schilderij werd toch al gauw duizenden euro’s waard in de ogen van de experts. We nemen een schilderij van een paar euro, een museum en een paar fronsende kunstkenners. Tadaa: het recept voor een hilarisch filmpje. Wat de bezoekers van het museum van het ‘kunstwerk’ vonden? Bekijk het hieronder…
 

Het filmpje bevestigt het beeld dat kunstcritici ook maar wat aanrommelen. Aangezien een man het wil kopen voor een paar duizend euro. Zou meneer IKE Andrews eigenlijk met zijn tien-euro-schilderij in het museum thuishoren? Tja, wanneer is iets kunst?
 
De mannen van Lifehunters hebben al eens eerder toegeslagen toen zij Mc Donald's-voer als biologische hapjes serveerden aan foodies. We kregen een beschamend, maar dolkomisch filmpje te zien van de zelfgenoemde foodexperts terwijl ze het mooi opgemaakte fastfood proeven. Dat filmpje kun je HIER zien.
 
Wat vind jij van de reacties van de kunstkenners?