Mag ik even in je koelkast kijken?

Lifestyle door Rosa

Iedereen kent vreemde trekjes, ik ook. Bij iemand over de vloer komen kan ik niet zonder deze vraag te stellen: ?Mag ik even in je koelkast kijken?? Deze vreemde vraag leidt gelukkig tot het echt kijken in de koelkast?

?waar ik helemaal vrolijk van word. En waarom? Niemand die het weet.

Een kijkje nemen in iemands anders huis kan heus geen kwaad, en ik doe niets illegaals, gewoon even met mijn neus in de koelkast duiken. Wat je allemaal tegenkomt in iemands koelkast, zegt veel over anderen. Dan heb ik het niet over vetpercentages en snacks, maar over de inhoudelijke producten die je tegenkomt. Sauzen, groenten, drinken, overgebleven maaltijden; het komt allemaal neer op levensstijl.

Veel stellen die net samenwonend zijn, krijgen te maken met het fenomeen 'het goede leven'. Verse groenten en 'exotisch' vlees zijn er te vinden en dat komt vooral omdat mensen graag willen experimenteren en laten zien dat ze lekker kunnen koken. Natuurlijk is ieder stel anders en dat is ook wat ik zo bijzonder vind aan dat kijkje in de koelkast.

Mensen die alleen wonen zijn vaker geneigd om snel en makkelijk voedsel in de koelkast te stoppen. Let?s face it, voor jezelf koken is ook een stuk minder leuk dan voor je vriendje of voor een groep vrienden eten bereiden. Als je langskomt voor een feestje zal je ook andere producten dan anders tegenkomen: echte party products.

Kamergenootjes hebben vaak een aparte plank in de koelkast, omdat ze een koelkast delen. Veel soorten groente, vlees, drankjes en alles wat je nog kunt bedenken kun je hier vinden. Het ligt ook aan de band die de kamergenootjes hebben, als ze goed bevriend zijn, zullen ze vaker samen koken en delen ze ook in de boodschappen.

Getrouwde stellen hebben vaak verschillende koelkasten. Wat je veel tegenkomt is groente, vlees, vis, melk en het favoriete drankje van het stel. Producten lopen vaak niet tegen de houdbaarheidsdatum aan en de koelkast is redelijk geordend.

 

 


Als student zijnde is mijn koelkast helaas niet zo vol als ik zou willen, maar dat komt nog wel. Een student heeft vaak producten in de koelkast die snel te bereiden zijn, net als iemand die alleen woont, het verschil zit ?m alleen in de verse groenten. Er zijn een hoop studenten die liever voor makkelijk én goedkoop gaan, waar verse groente eigenlijk niet bij hoort.

Natuurlijk heb je altijd uitzonderingen in alle groepen en iedere persoon is anders. Maar het blijft leuk om naar anderen te kijken, of je dat nou doet als je op een terrasje zit of als je in andermans koelkast snuffelt. Levensstijlen zijn zo verschillend en door op een andere manier ernaar te kijken beleef je heel wat meer lol!

Heb jij zelf ook zo?n vreemd trekje?