4 x raambekleding voor een schuifpui

Wonen door Redactie Ze.nl

Heb jij een schuifpui? Heerlijk! Een schuifpui zorgt voor veel extra licht. Toch kan al dat extra licht soms best hinderlijk zijn. Ook kan een schuifpui zorgen voor een gebrek aan privacy. De oplossing? Raambekleding! Met de juiste raamdecoratie bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy.

schuifpui

1. Gordijnen

De meeste gekozen raamdecoratie voor schuifpuien is het gordijn. Heel begrijpelijk. Een schuifpui is vaak erg breed en gordijnen zijn verkrijgbaar tot zeer grote breedtematen. Daarnaast zijn ze ook zeer praktisch. Je trekt een gordijn immers gemakkelijk opzij bij het naar binnen en buiten lopen. Bovendien passen gordijnen bij vrijwel ieder interieur. Bij een modern interieur staat een glad gordijn met wave afwerking fantastisch. In een landelijk interieur komt een linnen gordijn met zeilringen juist goed tot zijn recht.

2. Rolgordijnen

Daarnaast zijn ook rolgordijnen geschikt voor schuifpuien. Wel raden we aan om deze raamdecoratie in meerdere delen te bestellen. Een rolgordijn ophalen vergt namelijk iets meer moeite dan een gordijn opzij trekken. Bovendien kan je er op deze manier voor kiezen om slechts één deel van de pui te bedekken. Handig als je vaak in én uit loopt. Of wanneer je de kamer even wil ventileren, maar zelf niet in zicht wil zitten. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties. Bovendien heb je de keuze uit meer dan 300 stofkleuren. Zo is er voor ieder interieur een bijpassend rolgordijn. Heb je een beperkt budget? Dan is een rolgordijn een goede optie. Dit is namelijk het meest voordelige type raamdecoratie.

3. Plisségordijnen

Het plisségordijn wint de laatste jaren flink aan populariteit. Dit type raamdecoratie kent dan ook vele voordelen. Allereerst geeft het plisségordijn maximale controle over inkijk en lichtinval. Zeker wanneer je kiest voor de Top Down Bottom Up uitvoering. Wil je wel privacy? Maar geen inkijk? Open de plissé dan alleen aan de bovenkant. Wie kiest voor een duoplisségordijn geniet bovendien van een extra voordeel: Isolatie. Dankzij de dubbele stof ontstaat er een laag stilstaande lucht. Dit werkt zowel warmte- als koudewerend Ook bij dit type raamdecoratie raden we altijd aan om meerdere delen te bestellen. Dit in verband met het vrijhouden van de looproute.

4. Jaloezieën

Tot slot behoren ook jaloezieën tot de mogelijkheden. Tegenwoordig zijn het vooral houten jaloezieën die de klok slaan. Begrijpelijk, want dit materiaal heeft een mooie warme uitstraling. Het ophalen van houten jaloezieën is wel zwaarder dan aluminium jaloezieën. Dit kan vervelend zijn bij een schuifpui waar je vaak in en uit loopt. Daarom is het absoluut verstandig om de raamdecoratie in meerdere delen te bestellen. Zo wordt het pakket minder zwaar. Dol op de look van houten jaloezieën? Maar wil je een zo licht mogelijk pakket? Kies dan voor PVC jaloezieën. Dit materiaal is een stuk lichter dan echt hout. Naast esthetisch, zijn jaloezieën ook praktisch. Dit type raamdecoratie geeft namelijk veel controle over privacy en lichtinval. Je kunt de lamellen immers niet alleen op- en neerhalen, maar ook kantelen.

Lees ook: Kaarstekort? Zo gebruik je het restje wax van je oude kaars opnieuw