Lifestyle / Wonen
Wonen

Zo creëer jij een Insta-worthy koffiehoek

Op Internationale Dag van de Koffie kruipen we het liefst in een hoekje met een grote kop zwart goud. Geef je koffie een welverdiend plekje in huis en je zult zien dat je het café niet eens meer mist. Met deze tips creëer jij zo je eigen coffee corner en komt jouw koffie helemaal tot zijn recht.

Lees ook: Daarom moet je na een kopje koffie een grote boodschap

Zwart goud

Een koffiezetapparaat, mokken, cups en eventueel melk en suiker. De echte koffieliefhebber heeft natuurlijk alles op voorraad. Hoe lekker we een bakkie ook vinden, al die spullen staan vaak weggedrukt in een kast of in een hoekje van de keuken. Best zonde, want dat stukje hemel op aarde moet juist een plek hebben om te shinen. Om jouw koffie echt een plekje in huis te geven, moet je allereerst een hoek uitkiezen waar je alles neer gaat zetten. Daarna begint het leukste deel: alles kopen.

1. Kast, tafel of bar?

Met alleen een plek uitkiezen ben je er nog niet. Waar wil je je koffiespullen stallen? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een prachtige houten tafel in combinatie met een paar planken waar je alles op kunt zetten. Denk ook aan het praktische deel. Een glazen bijzettafel staat heel fancy, maar je ziet wel gauw kringen en vingerafdrukken. Ga je liever voor de standaard bar-look? Kies dan een trolley of een bakkerskast.

 

2. Maak opbergen stijlvol

Al die kleine dingen zijn heel leuk, maar je moet ze wel ergens kwijt kunnen. Gebruik een leuke mand of glazen doos om je cups, suikerstaafjes of bonbons in op te bergen. Heb jij de luxe van een koffiemachine met bonen? Bewaar de bonen dan in een mooie, afsluitbare pot.

 

3. Decoratie

Eigenlijk is het vooral de aankleding die een koffiehoek zo Insta-worthy maakt. Je kunt pastelkleuren gebruiken voor een rustige sfeer of juist kiezen voor een rustieke, houten look. Een paar schilderijtjes, een gezellige plant of een mooie cafetière fleuren de koffiehoek helemaal op. Kies voor spullen die je echt mooi vindt, zoals die koffiekopjes die al zo lang op je wensenlijstje staan. Styling is key, dus trek je portemonnee open en verwen jezelf!

 

4. Comfort

We maken ons er vaker schuldig aan alles snel, snel, snel te willen doen. Maak van jouw koffiehoek een plek waar je je even terug kunt trekken. Even een momentje voor jezelf met een dampende kop koffie in je handen. Heerlijk! Comfort speelt daar een grote rol in, dus maak het jezelf makkelijker om zo’n moment ook echt te nemen. Een zachte, comfortabele stoel is precies wat je nodig hebt om helemaal tot rust te komen.

 

5. Inrichten maar

Na je koopjesjacht begint het andere leuke deel: inrichten en decoreren. Verschuif een paar items, leg eens iets scheef en laat je fantasie de vrije loop. Doe nog meer inspiratie op via Pinterest en Instagram en maak jouw hoekje helemaal eigen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 🇳🇱 mαrgσ (@home.mb) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fleur van Haren (@studio_188) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PimpMyRoom (@pimpmyroom2020) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Robuustmaatwerk (@robuustmaatwerk) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 🇳🇱 mαrgσ (@home.mb) op

Lees ook: Dit is dus waarom kantoorkoffie niet te zuipen is