Ontsluier je persoonlijkheid met tarotkaarten!

Psyche & spiritualiteit door Ze.nl

Tarotkaarten kunnen je veel over jezelf vertellen en ze zijn voor verschillende levensvraagstukken in te zetten. Zo kun je tarotkaarten bijvoorbeeld gebruiken om inzichtelijk te krijgen wat jou te wachten staat op het gebied van liefde, carrière of je persoonlijke ontwikkeling.

Lees ook: Herken jij je niet in je sterrenbeeld? Hierdoor kan dat komen

Tarot deck

Een set tarotkaarten vormt samen een tarot deck en dit is vergelijkbaar met een regulier kaartspel. Wel zijn er natuurlijk een aantal verschillen. Zo bestaat een tarot deck uit 78 kaarten. Deze verdelen we weer onder in de grote en kleine arcana.

Kleine arcana

In de kleine arcana vind je 56 kaarten, onderverdeeld in vier kleuren. De kaarten hebben een nummer van één tot en met tien en daarnaast zijn er ook hofkaarten te vinden. Deze hofkaarten bestaan uit de schildknaap, ridder, koningin en koning. De kleine arcana is verder ook onder te verdelen in staven, munten, zwaarden en bekers, vergelijkbaar met ruiten, harten klaveren en schoppen uit een regulier kaartspel.

Grote arcana

De resterende 22 kaarten vormen samen de grote arcana. Deze kaarten zijn ook genummerd, op één na: de dwaas. De grote arcana kaarten hebben verschillende afbeeldingen die allemaal een bepaalde betekenis hebben.

Kaarten voor beginners

Er bestaan veel soorten tarot decks met verschillende illustraties. Een van de bekendste decks is die van Rider Waite. Als je een tarot deck voor beginners zoekt, dan is Rider Waite een goede keuze. Hier zijn namelijk al veel boeken over geschreven, waardoor je veel informatie ter beschikking hebt.

Kaartleggingen

Er zijn verschillende tarotleggingen mogelijk. Hieronder lees je de drie populairste leggingen.

Dagkaart

Bij de dagkaart legging trek je iedere dag een kaart. Deze kan op meerdere manieren geïnterpreteerd worden. De kaart vertelt je bijvoorbeeld iets over een gebeurtenis die dag, maar kan ook iets zeggen over een kwestie die je al een tijdje bezighoudt. De dagkaart is een prima manier om je tarot deck te leren kennen, want je hoeft hier de betekenis van slechts één kaart op te zoeken.

Drielegging

Bij een drielegging stel je een vraag en kies je drie kaarten van het tarot deck. De eerste kaart zegt iets over het verleden, de middelste kaart representeert het heden en de laatste kaart vertelt iets over de toekomst.

Keltisch kruis

Bij het Keltisch kruis stel je een open vraag, waarna je tien kaarten uit het tarot deck trekt. Deze leg je als een kruis neer en vormen samen een antwoord op je vraag.

Blijven oefenen

Oefenen baart kunst als je tarotkaarten legt. Hoe vaker je met het deck bezig bent, des te beter je de kaarten leert kennen en begrijpen. In het begin zal je nog vaak de betekenissen opzoeken van de getrokken kaarten, maar op den duur krijg je hier steeds meer inzicht in en gaat het vanzelf!

Lees ook: Medium Eva (33) praat met overledenen: 'Opeens stond ik met Michael Jackson onder de douche'