Medium Eva (33) praat met overledenen: 'Opeens stond ik met Michael Jackson onder de douche'

Psyche & spiritualiteit door Jeanine

Het klinkt heel bijzonder: overleden mensen kunnen zien en met ze kunnen praten. Misschien klinkt het onmogelijk, maar medium Eva maakt het dagelijks mee. We vroegen haar het hemd van haar lijf, want hoe werkt zoiets? En kan iedereen het?

Lees ook: Spoken bestaan niet? 6x jullie ervaringen met geesten

Naar het licht brengen

Haar eerste ervaring met het spirituele gebeurde op haar zevende. “Ik begon gezichten te zien voordat ik ging slapen. Je kunt je voorstellen dat het op die leeftijd heel eng is. Ik vertelde het natuurlijk aan mijn moeder, die ook spiritueel is, en ze zei dat ik ze naar het licht moest brengen.”

‘Naar het licht brengen’ betekent dat de ziel van een overleden persoon niet voortreist en hier blijft. Eva vertelt ons dat de overledenen vaak hun verhaal kwijt willen en dat ze daarna rust vinden. Ze hoort hun verhaal aan en stelt ze gerust. “Ik stel mij voor dat er een wenteltrap is naar de hemel en dat ik ze begeleid met mijn aandacht. Dan kunnen ze die sprong maken naar het licht.”

Douchen met Michael Jackson

Haar spirituele gave heeft haar meerdere bijzondere ervaringen gebracht. Zo praatte ze op haar twaalfde hardop op de fiets met haar overleden oma en heeft ze Michael Jackson opgeroepen. “Ik dacht: hoe tof zou het zijn als ik contact kan maken met een bekende spirit? Op het moment dat ik daaraan dacht stond ik onder de douche en verscheen Michael Jackson. Ik kon merken dat hij dacht: waarom roep je me nu op? Ik heb hem maar direct weggestuurd.”

Spirits

Spirits zijn de mensen en wezens die ze ziet. Het zijn overledenen die hier doelloos rondwalen, maar niet verder kunnen. Ze kunnen aan jou gerelateerd zijn, maar het kunnen ook wezens zijn die je in een vorig leven hebt ontmoet. Het zijn niet alleen maar mensen: soms zijn het ook dieren, feeën of mensen die er niet menselijk uitzien en bijvoorbeeld helemaal blauwgekleurd zijn, aldus Eva. “Ik krijg contact met hen via beelden of zinnen die bij mij binnenkomen. Als ik met een klant of vriendin praatte, kwam er bijvoorbeeld een gedachte binnen die ik uitsprak. Dat bleek niet mijn gedachte te zijn, maar iets dat op dat moment bij de ander speelde.”

Medium Eva

Verschillende manieren van communicatie

Eva is ervan overtuigd dat iedereen die spirituele kant heeft, maar lang niet iedereen staat ervoor open. “Ik geloof dat iedereen met ze kan communiceren. Het ligt eraan hoe connected je bent met jezelf en in hoeverre je het toelaat. Iedereen heeft daar zijn of haar eigen manieren voor, maar in principe kunnen we het wel allemaal. Jij moet ervoor openstaan, maar aan de andere kant laat ook alleen datgene zich zien dat jij wilt zien. Als iets voor jou te gek of te spannend is, dan zul je dat ook niet zien.”

Tekenen zien

Het zien van (overleden) wezens is niet de enige manier waarop je contact kunt maken met het spirituele. “Als je iets zeker wilt weten, kun je ook aan je spirit vragen of hij je daarop antwoord kan geven door een teken te geven. Als het antwoord bijvoorbeeld ‘ja’ is, dan zie je overal engelen. Die engel is een bestaand iets dat je dan overal terug kunt zien: in beelden, op gebouwen, in een etalage of in een Facebookpost. Je moet je wel openstellen en erop letten, maar je moet ook bewust om iets vragen zodat je er afspraken mee kunt maken. Het kan ook zijn dat je pen uit zichzelf begint te bewegen als je schrijft over je gevoelens. Dat kunnen gedachtes zijn, maar je komt vaak tot totaal nieuwe inzichten en antwoorden. Dat hoeven niet je eigen opvattingen te zijn. Je gedachtes zijn namelijk ook een kanaal waarop spirits kunnen communiceren.”

Overload

Gelukkig kan ze haar gave uitzetten. “Ik ben ook gewoon moeder, een vrouw, een mens. Als ik het altijd ‘aan’ zou laten staan, zou ik van iedereen dingen meekrijgen. Maagklachten, gevoelens, gedachten: ik pik alles op. Ik wil mezelf daarvoor behoeden. Anders is het echt een overload en ik heb er ook niet altijd zin in.” Dat ze vooral mooie dingen meemaakt, betekent namelijk niet dat er geen negatieve ervaringen zijn. “Ik heb wel eens gemerkt dat een spirit bezit van mij had genomen. Ze vinden het fijn om in jouw energie te zitten. Als ik in de spiegel keek, keek ik naar mijn ogen en zag ik ze niet echt. Ik moet dan vooral stellig zijn en zeggen: 'ik ben Eva, dit is míjn leven, alles wat daar niet bij hoort moet nu gaan'. Als je daarbij kracht zet en er zeker van bent, kunnen ze niet komen.”

Eigen bedrijf

Eva gebruikt haar spirituele gave om anderen te helpen met hun bedrijf. Als spiritueel en business coach helpt ze vrouwen om hun spirituele gave te ontdekken en deze in te zetten voor hun bedrijf. Ze voegt het business gedeelte, zoals social media en conceptontwikkeling, samen met de spirituele kant. “Ik help ze ontdekken wie ze werkelijk zijn en om zichzelf zichtbaar te maken in het bedrijfsleven. Eigenlijk een soort van branding, maar dan op spiritueel gebied.”

Spirit team schiet te hulp

Voor haar eigen bedrijf vraagt Eva regelmatig de hulp van haar spirit team. Dit zijn spirits die een tijdje op aarde blijven met een doel. Ze zijn er op dat moment om jou te ondersteunen, wat dat ook mag zijn. Ze vraagt bijvoorbeeld wat ze op dat moment het beste kan doen om haar bedrijf te laten groeien. De spirits helpen haar met het concreet krijgen van plannen. Het antwoord krijgt ze dan binnen via haar gedachten. “Ik vraag bijvoorbeeld wat mijn beste volgende stap is en leg ik bepaalde strategieën aan hen voor. Als zij zeggen dat ik alleen Instagram moet gebruiken voor mijn business en even niets anders, dan doe ik dat. Zo heb ik laatst al twaalf nieuwe klanten binnengehaald dankzij het advies van de spirits. Ik vind het superleuk om ze in te zetten voor mijn missie en er concreet mee te werken.” Haar eigen spirit team zet ze soms ook in om haar klanten te ondersteunen. Ze vraagt dan hoe zij haar klanten het beste kan helpen, maar leert de vrouwen ook hoe zij hun eigen spirit team kunnen inzetten voor hun bedrijf.

Sexy

Inmiddels heeft Eva het haar missie gemaakt om het mediumschap sexy te maken. “Ik wil daarmee natuurlijk een beetje tegen het oude beeld aanschoppen. Ik wilde niet dat iemand mij wegstopt als een stoffige zigeuner in een hoekje met een glazen bol en tarotkaarten. Dat is vaak het beeld dat mensen bij een medium hebben, of ze denken dat het raar of gek is. Dat wil ik juist doorbreken. Door mediumschap in te zetten in mijn bedrijf, laat ik zien dat je hip and happening kunt zijn én een gave kunt hebben. Het hoeft niet of-of te zijn. Dat modern maken, dat is wat het voor mij ‘sexy’ maakt.”

Beeld: Flashback Fotografie

Lees ook: Dit is hoe jij je gedraagt in de liefde volgens je horoscoop