Spoken bestaan niet? 6x jullie ervaringen met geesten

Psyche & spiritualiteit door Jeanine

We brengen deze spooky Saturday door in stijl met een hele lading spookverhalen. Veel mensen denken dat er meer is tussen hemel en aarde. Een deel zegt zelfs regelmatig figuren te zien, te horen of zelfs contact met ze te hebben. Nog niet overtuigd? Deze zes ervaringen zorgen daar wel voor!

Lees ook: Astrologie: is het feit of fabel?

Rillingen

Mocht je nog betwijfelen of er zoiets als een afterlife bestaat, dan denk je hierna misschien wel twee keer na. Als je regelmatig om klokslag drie uur ’s nachts wakker wordt, ga je er toch wat van denken. Zeker als je het idee hebt dat je op dat moment niet alleen bent! Je moet er wel voor openstaan, maar paranormale ervaringen komen vaker voor dan je misschien denkt. Van sommige verhalen lopen de rillingen over je rug!

Charlie de huisgeest

Liesbeth (33): “Wij hebben een huisgeest. Hij gooit lege flessen van het aanrecht, laat speelgoed vliegen en laat kabels bewegen. 's Avonds horen we de schoenenkast in de gang wel eens open- en dichtgaan. Ik denk dat hij dan een eindje wil wandelen. We hebben hem Charlie genoemd omdat het minder eng is als het een naam heeft. We hebben tegen Charlie gezegd dat hij welkom is zolang hij geen rottigheid uithaalt en daar luistert hij uitstekend naar. De kat doet soms tikkertje met hem, die lijkt echt iets te zien en wordt helemaal gek. De kinderen geven Charlie vaak de schuld als ze iets uitgespookt hebben, dus hij is nog functioneel ook!"

Ongewenste bezoeker

Laura (32): “We sliepen in een oude gevangenis die was omgebouwd tot hostel. Ik sliep samen met een goede vriendin in een stapelbed, in een oude cel. Ik schrok wakker en keek recht in het gezicht van een man. Mijn eerste reactie? Er staat een man in de kamer, we worden overvallen, vermoord, you name it. Het enige dat ik uit kon brengen was: 'Henriek, er is hier iemand'. Het enige dat ik onder me hoorde, was een doodsbange stem die zei: 'Ja, ik weet het'. Voor mij het enige bewijs, anders dacht ik dat ik het had gedroomd. Mijn vriendin is een supernuchtere Drentse die absoluut niet in geesten en dat soort dingen gelooft. Omdat zij hetzelfde zag, weet ik dat het echt is gebeurd. Blijkbaar was zij al eerder wakker geworden van een geluid en had deze man zien scharrelen in onze kamer, tussen de oude spulletjes die nog in de cel stonden. Hij bleef mij aankijken, liep vervolgens weg en verdween. De deur was nog altijd op slot. Meest bizarre ervaring ooit. Het hostel is nu gesloten, maar ik heb het laatst opgezocht en wat blijkt: het is één van de most haunted places in Zuid-Afrika!”

Onrustige nachten

Renée (37): “Mijn zoontje slaapt al sinds zijn geboorte slecht. Een keer liep ik ‘s nachts zijn kamer binnen en zag een lichtflits van links naar rechts schieten. Een andere keer kwam ik hem troosten en nog voor ik bij hem was, kreeg ik een por tegen mijn hoofd. Er was niets zichtbaar wat die zachte klap tegen mijn hoofd kon veroorzaken, dus het moest wel een aanwezigheid zijn! Alsof ik hem niet mocht storen. Ik heb mijn zoontje mee genomen naar mijn eigen bed en later zijn kamer gereinigd met salie. Sindsdien is het rustiger ‘s nachts.”

Lieve oma

Willy (35): “Toen ik twaalf jaar was, overleed mijn oma. Ik werd middenin de nacht wakker door het gevoel dat iemand mij wakker schudde en aan m’n haren stond te trekken. Ik deed mijn ogen open en zag de schim van mijn oma staan. Ik schrok ontzettend, dus na twee minuten was ze ook weer weg. Ik wist wel dat zij het was en dat mijn oma zo over mij waakte.”

De duistere kant van het spirituele

Cathy (33): “Mijn inmiddels ex-man had veel verslavingen, waaronder het onderzoeken van de duistere kant van het spirituele. Hij nam daardoor boze geesten en demonische entiteiten mee naar huis. We gingen samenwonen in een oud pand met veel historie en gelegen tussen drie kerken in. Het kwam regelmatig voor dat een bosje sleutels ineens verdwenen was en een dag later midden op tafel opdook. Het volume van de tv ging spontaan harder, of de tv sprong beneden ineens aan als ik in bed lag. Achteraf bleek - dankzij een medium - dat er in dat huis een groepje soldaten in de Tweede Wereldoorlog overleden was en daar nog rondhing. Ook had ooit een man zichzelf opgehangen in de slaapkamer, boven het bed. Dat veroorzaakte allerlei enge, bloederige dromen en nachtmerries. We zijn verhuisd maar maakten toen, door zijn verslaving, weer allerlei andere enge dingen mee. Uiteindelijk moest mijn ex kiezen tussen dat of zijn gezin. Hij koos voor de duistere kant van het spirituele. Ik ben al een tijdje van hem gescheiden en sindsdien heb ik nergens last meer van.”

Geluk bij een ongeluk

Kelly (32): "Toen ik een jaar of 18/19 was had ik een vriend. Als ik met de auto naar hem toe ging, reed ik altijd door een bos. Op een gegeven moment zag ik daar een meisje staan, in een witte waas. Ze had bruine haren, droeg een witte jurk en keek me aan. Ik dacht echt: 'Huh, wat is dit?' Ik knipperde met mijn ogen en weg was ze. Ik had wel vaker vage dingen gezien of aangevoeld, maar dit was heel bijzonder. Eenmaal bij mijn toenmalige vriend aangekomen, beschreef ik mijn ervaring en hoe zij eruit zag. Hij werd ineens spierwit en zei: "Ik denk dat dat mijn overleden vriendin is." Een aantal jaar daarvoor had hij een vriendin die door een ongeluk overleed. Hij liet me een foto zien en het was inderdaad sprekend het meisje dat ik daar had zien staan... Ik heb inmiddels geen relatie meer met die man en heb haar sindsdien ook nooit meer gezien."

Lees ook: Zo weer je giftige mensen uit je leven