Is Derek Ogilvie een oplichter?

De maatschappij door Janneke
We kennen het Schotse medium Derek Ogilvie allemaal wel: de man die volle zalen trekt, door (zogenaamd of niet) contact te hebben met overleden personen. Maar volgens het nieuwe programma RamBam is Derek een oplichter.

Gisteravond was het nieuwe programma RamBam voor het eerst op de televisie te zien. De onthullingshow startte gelijk met een klapper van een aflevering: Derek Ogilvie zou namelijk onthuld zijn als oplichter. Contact met geesten? Daar is niets van waar, als we de programmamakers van RamBam mogen geloven.

RamBam-presentatrice Linda Hakeboom bezocht één van de liveshows van RTL-goeroe Derek Ogilvie. Ze liet de telepathist geloven dat haar opa was overleden. Vervolgens zou Derek zeker twintig minuten in contact zijn geweest met de opa van de presentatrice. Maar wat bleek: Linda?s opa is springlevend! Toen zij het Schotse medium daarmee confronteerde, zou hij wat onzin gemompeld hebben.


fout in embed: media provider niet ondersteund

"Het is toch heel erg dat mensen dat geloven", laat Linda weten. "Dat hebben we nu aangetoond." Volgens de programmamakers van RamBam is dit het bewijs dat Derek de boel zou oplichten. RTL laat in ieder geval weten dat de uitzending van RamBam van begin af aan de insteek had om Derek op een bepaalde manier neer te zetten.

Wat denk jij? Kan Derek werkelijk contact maken met geesten of is het allemaal nepperij?