Iedereen heeft een persoonlijke tarotkaart: zo achterhaal je jouw 'zielenkaart'

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Tarotkaarten kunnen ons ontzettend veel vertellen. Ze kunnen je advies geven en je een blik in de toekomst geven. Tarot kan jou ook laten zien op wat voor reis jouw ziel is. Waar bouwt jouw leven naar op? En hoe zagen jouw vorige levens eruit? Er is een simpel trucje om erachter te komen welke kaart jouw 'zielenkaart' is. We leggen het je uit!

Lees ook: Zelf tarotkaarten leren lezen: 5 tips voor beginners

Zo vind je de zielenkaart

Om erachter te komen op wat voor reis jouw ziel is, kun je naar je tarotkaarten kijken. Om erachter te komen welke kaart bij jou past, hoef je enkel een simpele rekensom te doen. Tel de dag waarop je geboren bent, de maand waarin je geboren bent en je geboortejaar bij elkaar op. Als je verjaardag bijvoorbeeld 3 maart 2001 is, ziet dat er als volgt uit: 3 + 3+ 2001 = 2007. Tel vervolgens de individuele cijfers van dit getal bij elkaar op. Dus in dit geval krijg je: 2 + 0 + 0 + 7 = 9. Dit betekent dat jouw zielenkaart de negende kaart in de Grote Arcana is in het tarot deck. De enige kaarten waar je naar hoeft te kijken zijn de Grote Arcana kaarten. Als je bij de negende kaart uitkomt, is jouw zielenkaart De Kluizenaar. Dit betekent dat jouw ziel op een reis van zelfontdekking is. Jezelf beter leren kennen en aan jezelf werken is dus een belangrijk deel van jouw leven. 

De persoonlijkheidskaart

Maar wat nou als je de som hebt gedaan en je komt uit op een getal met twee cijfers? Dan heb je jouw persoonlijkheidskaart gevonden. De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten. De kans is dus aanwezig dat je een getal krijgt dat hoger is dan 9. De kaarten boven de negende kun je zien als je persoonlijkheidskaart. Als je bijvoorbeeld 11 krijgt, krijg jij de kaart Gerechtigheid. Dit betekent dat jij eerlijkheid ontzettend belangrijk vindt. Jij staat bekend als iemand die nooit liegt en altijd de waarheid vertelt.

Maar als je eenmaal je persoonlijkheidskaart hebt, wil je waarschijnlijk alsnog je zielenkaart achterhalen. Dit is erg simpel. Om dit te kunnen doen hoef je enkel de laatste rekensom nog een keer uit te voeren. Je telt opnieuw de twee getallen bij elkaar op. Stel, je kreeg 16 als antwoord, dan tel je nu de getallen een en zes bij elkaar op. Het antwoord is dan 7. Jouw zielenkaart is dan De Strijdwagen. Jouw ziel is een strijder. Je bent in al je vorige levens altijd een voorvechter geweest voor wat goed is. Jouw ziel kent veel wilskracht en dus zal je in jouw leven nooit zomaar opgeven.

Lees ook: Tarot lezers op Tiktok: geloven of doorscrollen?