Deze sterrenbeelden zijn echte ochtendmensen

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Wie houdt er nou niet van heerlijk uitslapen? Geloof het of niet, maar er zijn mensen die het juist fijn vinden om vroeg uit de veren te komen. Sommige sterrenbeelden geven de voorkeur aan de ochtend. Deze sterrenbeelden zijn echte ochtendmensen.

Lees ook: Lekker blijven dagdromen: 5 redenen waarom het goed voor je is

Maagd

Maagden zijn mensen die enorm veel waarde hechten aan productiviteit. Daarnaast zijn Maagden perfectionisten. Als een Maagd een to do lijstje maakt voor de dag, vinden ze het absoluut geen probleem om eerder op te staan om al hun taken te kunnen afstrepen aan het einde van de dag. Daarnaast hebben Maagden vaak moeite met slapen. Hierdoor zijn ze vaak een ochtendmens uit gewoonte en niet doordat ze graag vroeg opstaan. 

Steenbok

Steenbokken hebben veel gemeen met Maagden. Net als een Maagd, zal een Steenbok met alle liefde eerder opstaan om ervoor te kunnen zorgen dat ze al hun doelen voor de dag kunnen behalen. Steenbokken zijn namelijk erg doelgericht. Het tijdstip waarop hun wekker afgaat, toont aan hoe gedisciplineerd ze zijn. Een Steenbok is dan ook vaak de eerste aanwezige op kantoor, en vaak ook degene die het laatste naar huis gaat. Steenbokken staan niet voor niets bekend als workaholics.

Ram

Rammen staan bekend om hun energie. Ze zitten iedere dag bomvol energie en daardoor is vroeg opstaan vaak erg normaal voor ze. Rammen hoeven niet tien keer op snooze te drukken voordat ze uit bed komen. Dit sterrenbeeld is vaak zelfs al wakker voordat de wekker gaat! De grote hoeveelheid energie van een Ram, kan ze soms juist tegenwerken, maar als ze vroeg op moeten staan is het een waar talent. Dit sterrenbeeld is vaak in de ochtend al erg actief. Je vindt ze dus vaak in de sportschool in de vroege morgen, of ze zijn al op avontuur voordat een ander überhaupt wakker is.

Kreeft

Kreeften houden van hun rust. Hierdoor vinden ze het niet erg om eerder op te staan om zo veel mogelijk van deze rust te kunnen pakken. Ze vinden het heerlijk om in de vroege morgen hun koffie te drinken zonder te veel lawaai en chaos. Een Kreeft gaat in de ochtend graag even wandelen of naar de sportschool om te kunnen genieten van de rust die er op dat moment nog is. Een overvolle gym is hun ergste nachtmerrie. Voor een dit sterrenbeeld is vroeg opstaan een vorm van self love. Ze gebruiken de extra tijd in de ochtend bijvoorbeeld ook graag voor meditatie.

Lees ook: 4 technieken om lucide te dromen