Herken jij je niet in je sterrenbeeld? Hierdoor kan dat komen 

Psyche & spiritualiteit door Sarah

Allemaal hebben we er een: een sterrenbeeld. Waar de een ooit eenmalig de jaarhoroscoop van de Tina las, leest de ander elke dag plichtig wat er te wachten staat. Maar wat als je je eigenlijk helemaal niet herkent in je eigen sterrenbeeld? Als jij stiekem altijd ervan uit bent gegaan dat je verwisseld bent tijdens je geboorte of dat er echt een mix up was met het noteren van je geboortedatum: geen paniek. Er is een goede verklaring voor. 

Sterrenbeelden heelal Istock

Lees ook: Horoscopen: 4 vrouwen die heilig geloven in wat de sterren vertellen

Niet enkel je zonnenteken

Jouw sterrenbeeld is gebaseerd op jouw zonnenteken. Als je dus Tweeling bent, dan is Tweeling dus automatisch jouw zonnenteken. Maar je sterrenbeeld gaat verder dan dat. Het zonnenteken gaat namelijk alleen over jouw basiskarakter. Deze is namelijk gekoppeld aan je persoonlijke birth chart. Dit is een geboortekaart die helemaal persoonlijk is: het is een verzameling van informatie die opgesteld is uit gegevens van jouw exacte geboortetijd en geboorteplaats. Op dat moment in tijd stonden de sterren en planeten op een bepaalde manier, en hoe die stonden op het moment dat jij geboren werd, zou invloed hebben op jouw karakter. Hierin staan alle relevante planeten die gekoppeld zijn aan emoties en elementen van het karakter. Je persoonlijke birth chart kan je hier uitrekenen.  

Elke planeet staat voor een andere emotie

De reden dat sommigen mensen zich niet herkennen in hun horoscoop, kan dus komen doordat de andere planeten jouw karakter, gedrag en kijk op het leven sterk beïnvloeden. Zo staat je maanteken voor hoe je omgaat met emoties, de planeet venus gaat bijvoorbeeld over hoe je bent in de liefde, en zo zijn er nog tal van planeten die staan voor hoe jij je uit in bepaalde gebieden van het leven. Daarnaast is er ook de ascendant: dit is je rijzende sterrenbeeld die gaat over hoe jij overkomt bij anderen. Dit kan ook de manier zijn waarop jij je onbewust opstelt naar de buitenwereld toe. Ben jij bijvoorbeeld schorpioen in je zonnenteken, maar is je maanteken of ascedant bijvoorbeeld vissen of kreeft? Dan kan het zomaar zijn dat jij je identificeert als emotioneel persoon, terwijl je dat niet vaak terugleest in de horoscoop van schorpioenen. Dit komt dan omdat emotioneler en gevoeliger zijn kenmerkend is voor vissen en kreeften.

Bewustzijn

Daarnaast is het in de astrologie ook belangrijk om je bewust te zijn van je karaktereigenschappen en hoe je hiermee omgaat in je gedrag. Dit is dus waarom je karakter en gedrag niet enkel je zonnenteken reflecteert: er zijn veel meer factoren die invloed hebben op hoe je bent, hoe jij jezelf ziet en hoe anderen jou zien. Of je nou begaan bent bij de stand van de sterren en hoe het jouw karakter beïnvloedt of niet: check een keertje jouw persoonlijke geboortekaart en wie weet kom je wel tot interessante inzichten over jezelf waar jij je misschien wel in herkent. 

via GIPHY

Lees ook: Astrologie: is het feit of fabel?