8 spellen die leuk zijn voor de hele fam

Ontspanning door Daniëlle

Een spelletje is altijd gezellig, vooral als je het met het hele gezin kan doen. Het zou helemaal mooi zijn als je het familielid dat niet zo fan is van spelletjes er ook bij kunt krijgen. Met deze 8 leuke spellen voor het hele gezin gaat dat wel lukken.

Lees ook: Baby nieuws! Nienke Plas is in verwachting van tweede kindje

1. Jenga

Een avondje Jenga hoort gewoon bij een spelletjesavond: het is spannend, gevarieerd en leuk voor met z'n allen. Tip: maak het spel nog leuker door opdrachten of vragen op de blokjes te schrijven, zo maak je het spel nog leuker!

2. Catan

Een spannend spelletje waarbij je grondstoffen moet winnen om dorpen en steden op te bouwen. Denk jij dat je gaat winnen? Catan is een echte hersenkraker en blijft spannend tot op de laatste minuut.

 

3. Monopoly

Het iconische spel Monopoly is uiteraard niet te missen in dit rijtje. Met deze verschillende soorten leer je snel en vooral slim geld verdienen. Je word beloond met de leukste dingen en met een goede tactiek ben jij zo de winnaar. Een spannend maar vooral vermakelijk familiespelletje, als je het ons vraagt.

 

4. 20 seconds

Je dacht dat 30 seconden al kort waren, maar dan heb je het spel 20 Seconds nog niet gespeeld. Probeer in 20 seconden moeilijke opdrachten uit te voeren en het spel te winnen. Wie uiteindelijk de minste opdrachten heeft uitgevoerd, heeft verloren. Durf jij het aan?

 

5. Stratego

Legers verslaan, vlaggen veroveren en elkaar vooral niet helpen: Stratego. Officieel speel je dit spel met 2 personen, maar je kunt makkelijk het spel verdelen in meerdere groepen en een team vormen. Wanneer je even lekker een uurtje (of twee) wilt vertoeven aan een spelletje, dan is Stratego de juiste voor jullie.

 

6. Dilemma

Leer je familie beter kennen door Dilemma te spelen en de meest bizarre vragen te beantwoorden. Dit spel met maarliefst 80 kaartjes met de meest gekke dilemma's erop laten je buikpijn krijgen van het lachen.

 

7. Tekening raden

Raad wat je gezinsleden tekenen op een bordje met het spel Invisible Drawing Game. Doormiddel van een zandloper moet je als tekenaar een rode bril opzetten en op een bordje tekenen wat op je kaartje staat. Je medespelers moeten raden wat jij tekent op je bordje. Wie de meeste tekeningen heeft geraden, wint!

 

8. Rummikub

Een spelletje wat óók niet uit dit rijtje is te missen is het ouderwetse Rummikub. Probeer je medespelers te verslaan door al je steentjes uit te spelen op tafel. Succes!

Lees ook: 5 tips voor een geslaagde online Kerst