Leuke spellen om tijdens kerst te spelen met familie

Vrije tijd door Jennifer

Kerst betekent voor de meeste mensen niet alleen cadeautjes en lekker eten, maar ook samenzijn met de familie. Daar mogen leuke spelletjes niet bij ontbreken!

Even uitbuiken en naborrelen, terwijl we elkaar proberen in te maken tijdens een spel. Met één van onderstaande spellen blijven jullie zeker wel even zoet!

Lees ook: Zó overleef jij Kerst met je schoonouders

Exploding Kittens

Dit bordspel is leuk voor kattenliefhebbers, maar ook voor kattenhaters. Ten minste, als je de titel van het spel letterlijk neemt. Ja, in Exploding Kittens exploderen katten soms echt. Ah! Al is het (gelukkig voor de cat lovers) maar een spelletje en wel een heel leuk spel. Overigens kun je jezelf (en de katten) natuurlijk wel verdedigen en tegenstanders ‘aanvallen’. Een heerlijk spel voor met de familie.

kerst spelletjes familie exploding kittens
Exploding Kittens Originele Editie - Nederlandstalig Kaartspel bij Bol.com

Bingo

Een spel hoeft natuurlijk niet per se een bordspel te zijn. De leukste spellen met familie zijn juist de interactieve spellen zonder dobbelsteen en kaartjes. Al heb je bij een bingo natuurlijk wel bingokaarten. Mocht je van plan zijn om bingo te spelen, zorg dan ook voor wat kleine cadeautjes voor de winnaar(s). Misschien wel zo leuk!

kerst spelletjes familie bingo
bingo spel bij HEMA

Bankroet

Momenteel leven we in een samenleving, waarin we allemaal letten op de kleintjes. De prijzen zijn duur, dus je denkt tegenwoordig iets langer na over een dure aankoop. Nou, dat doe je tijdens het bordspel Bankroet dus niet. Bij dit spel is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk heel veel geld uitgeeft. Wie het eerst een miljoen uitgeeft, die wint! Dus koop lekker de meest nutteloze dingen, nu mag het.

kerst spelletjes familie bankroet
Bankroet bordspel bij Bol.com

Pubquiz

Misschien zijn jij en je familie altijd dol op quizzen en triviaspellen. In dat geval heeft HEMA het perfecte spel voor tijdens de kerst! Met deze pubquiz – inclusief buzzer – kunnen jullie testen, wie het meest over de jaren 90 weet. Mogelijk een tijd waarin de één net op de wereld kwam, terwijl de ander al te maken kreeg met twintigers- en/of dertigersdilemma’s. Wie weet levert de pubquiz nog leuke, nostalgische gesprekken en anekdotes op.

kerst spelletjes pubquiz
pubquiz 90s bij HEMA

Het Verboden Eiland

Niet alle spellen speel je tegen elkaar. Bij Het Verboden Eiland speel je namelijk met elkaar en ja, dat is net zo leuk! Misschien versterkt het wel jullie familieband. De bedoeling is dat jullie uiteindelijk samen van het eiland vertrekken, maar het eiland zinkt wel langzaam. Het is dus nog een flinke uitdaging om droog te blijven! Eenmaal verdronken komen jullie namelijk nergens meer.

kerst spelletjes familie het verboden eiland
Het Verboden Eiland bij Bol.com

Machi Koro

Tot slot een spel dat mensen misschien niet direct herkennen. Machi Koro is een Japans dobbelspel, dat qua opzet wel wat weg heeft van een spel als Monopoly. Al zit aan Machi Koro wel een eindtijd. Bij dit spel bouw je je eigen stad op, maar natuurlijk gaat dat niet zonder de nodige struggles. Je kunt elkaar namelijk lekker pesten en in de weg zitten. Daardoor is dit echt een heel leuk bordspel voor tijdens kerst met de familie!

kerst spelletjes familie machi koro
White Goblin Games Machi Koro - basisspel – dobbelspel bij Bol.com

 

Lees ook: Kerstliefhebbers opgelet! Hier een overzicht met dé kerstspecials van dit jaar!