Kerst met de fam: 5 spelletjes voor jong en oud

Vrije tijd door Chloe

Kerst is het familiefeest van het jaar. De hele fam komt bij elkaar om lekker te eten en te drinken. Jong en oud komt samen en de gezelligste tijd van het jaar kan beginnen. Naast cadeaus uitpakken, Love Actually kijken en een heleboel eten, kun je wat entertainment gebruiken. Met deze 5 kerst spellen vermaak je je úren.

30 Seconds

Dit bekende partyspel is ideaal voor grote gezelschappen. Je speelt dit spel namelijk in teams. Eén iemand uit het team pakt een kaartje met 5 begrippen. Diegene heeft 30 seconden de tijd om de begrippen zo te omschrijven dat zijn of haar teamleden het kunnen raden. Hoe meer je als team raadt, hoe meer stappen je vooruit mag op het bord. Een spel leuk voor de oudjes en de jonkies.

 
 

Het Magische Labyrint

Test je geheugen met Het Magische Labyrint. Er zijn magische objecten verloren gegaan in het doolhof en nu is het aan jou de taak om deze terug te vinden. Aan de onderkant van het bord zit het doolhof en iedere speler heeft onder zijn of haar figuur een magische bal zitten. Wees voorzichtig want het doolhof heeft ook onzichtbare muren. Bots je hier tegenaan verlies je je magische bal en zal je opnieuw moeten beginnen.

 

De Kolonisten van Catan

In dit handelsspel is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk grondstoffen verzameld. Iedereen begint met twee dorpen. De dobbelstenen bepalen wie de grondstoffen krijgen. Deze heb je nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te kunnen bouwen. Om ontbrekende grondstoffen te krijgen kan je onderhandelen met andere spelers en de bank. Alle dorpen en steden zijn punten waard. Heb jij als eerste 10 punten binnen? Dan heb jij het spel gewonnen.

 

Escape room: Achter het Gordijn

De laatste jaren zijn escape rooms enorm populair geworden. Met dit spel kan je het nu thuis beleven! Tijdens een goochelshow vindt er een onverwachte wending plaats. Aan jou de taak om de geheimen van de goochelaar te ontraadselen. Je speelt in teams waarbij een goede samenwerking van belang is om het spel te winnen.

 

Clever

Dit tactische dobbelspel is leuk voor de hele familie. Gooi de dobbelstenen en vul er hiervan één bij een bijbehorende categorie in. De categorieën leveren allemaal punten op. Let bij het kiezen wel op de overgebleven dobbelstenen. Alle dobbelstenen met een lager cijfer server je namelijk op een zilveren dienblad aan je tegenstanders. Iedereen is tijdens dit dobbelspel constant bezig waardoor je dus niet hoeft te wachten, ondanks dat je met een groter gezelschap bent.