Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

6 dingen om te doen op Kerstavond

Na de sombere persco van afgelopen maandag is het vrij duidelijk: uitgebreid feestvieren zit er dit jaar niet in. Met maximaal drie gasten over de vloer wordt het toch wat rustiger dan normaal, zeker als je normaal gesproken het huis vol hebt. Kerstavond is toch wel dé opener van de twee feestelijkste dagen van het jaar. Lekker eten, cadeautjes openmaken en vooral vooruitkijken naar de volgende twee dagen. Deze zes dingen kun je doen om jouw Kerstavond toch nog leuk te maken.

Kerstavond 2020

Lees ook: De kerstfilms top 10 volgens IMDb

Genoeg te doen

Het wordt een kerst zoals nooit tevoren. Een rondje langs kerstmarkten of een uitbundig feest zit er dit jaar helaas niet in, dus wat kunnen we dan wel doen om het feestelijk te maken? Gelukkig zijn er genoeg manieren om van Kerstavond een succes te maken.

1. Kerstfilm marathon

Misschien cliché, maar clichés bestaan met een reden! De afgelopen weken hebben onder andere Netflix en Videoland weer een heleboel nieuwe, goede kerstfilms toegevoegd. Heb je bijvoorbeeld Christmas Made To Order, De Familie Claus of Office Christmas Party al gezien? Je kunt ook gaan voor de classics, zoals Home Alone of Love Actually. Zet wat lekkere snacks op tafel en let the marathon begin.

 

2. Breng kerstkaartjes rond

Jouw vrienden en familie hebben ‘m waarschijnlijk al lang in de bus, maar waarom zou je daar stoppen? Een grappige of mooie kerstkaart doet wonderen, zeker in deze tijd. Doe iets goed voor een ander en breng kerstkaartjes rond in de buurt. Je kunt er direct een extra activiteit van maken en ze zelf maken. Niet zo creatief aangelegd of geen zin in? Haal dan een pakje met mooie kaarten en schrijf er een persoonlijk berichtje op. Ook als je je buren niet (zo goed) kent, zullen ze het zeker waarderen als je er zelf kort iets opschrijft. Zo steek je mensen op een hele simpele manier toch een hart onder de riem.

3. Speel een spelletje

In onze huidige tijd zijn we al snel geneigd om onze telefoon, tablet of laptop erbij te pakken. Wil je niet voor de zoveelste keer een kerstfilm kijken of heb je je Instagram-feed al helemaal uitgespeeld? Pak dan eens de goede oude (bord)spelletjes erbij. Van Mens-Erger-Je-Niet tot 30 Seconds of juist Cards Against Humanity: een spelletje is ideaal om je gedachten eens te verzetten.

 

4. All You Need Is Love

Kerst draait grotendeels om liefde en samenzijn. Wat is er dan beter dan die liefde vieren met de All You Need Is Love kerstspecial? Vanaf 20.30 kun jij op RTL4 weg zwijmelen bij weer een fantastische aflevering. Met een mok warme chocolademelk erbij ben jij de hele avond zoet!

5. Kerst knutsels

Ga je liever echt met iets bezig? Trek dan de knutselspullen eens uit de kast. Maak bijvoorbeeld een gingerbread huisje. Haal een kant-en-klaar pak in huis of maak ‘m from scratch, nog veel leuker! Jullie kunnen ook schattige sneeuwpopjes, een kerstboom van lollystokjes of kleine mutsjes maken van wol. Pinterest staat vol met de gekste ideeën.

 

6. Bak iets lekkers

Duik dit jaar eens de keuken in om jouw bakkunsten te laten zien. Koekjes in de vorm van een peperkoekmannetje of een ster, cupcakes met een hertengezichtje of wafels gedipt in glazuur met sprinkels. Of wat dacht je van cheesecake bananenbrood? Om je vingers bij af te likken!

Fijne Kerstmis!

via GIPHY

Lees ook: Krijgen we dit jaar ein-de-lijk een witte kerst?