Thuisblijfkerst: 7 dingen om te doen als je thuisblijft met kerst

Vrije tijd door Esra

De kerstdagen staan bekend om de gezelligheid en druktes. Blijf jij nou één of meerdere dagen thuis? Dan zijn er genoeg activiteiten om thuis te doen, die voorkomen dat jij je gaat vervelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Gezellig gourmetten

Alweer gourmetten? Ja, natuurlijk! De kerstdagen zijn niet compleet zonder te gourmetten. Een tafel met in het midden een bakplaat, omringd door allerlei ingrediënten waar iedereen zelf de lekkerste gerechtjes van maakt. Geniet van de heerlijke stukjes vlees, vis, groenten en fruit. En maak het helemaal compleet met stokbrood en pannenkoekjes. Dat wordt smullen!

Ook leuk: organiseer samen met je huisgenoten een chic diner in huis. Kook de lekkerste gerechten, dek de tafel mooi in en trek een chique outfit aan.

Houd een grote schoonmaak

Als je toch thuis bent én niets te doen hebt, is het dan niet slim om er direct gebruik van te maken? In plaats van doelloos te scrollen op social media, is het ook een optie om je huis of kamer van een grote schoonmaak te voorzien. Breng alles weg wat je niet meer gebruikt en haal overal een doekje overheen. Zo sluit jij het jaar met een voldaan gevoel af én ga je het nieuwe jaar schoon tegenmoet.

Knutsel erop los

Haal de knutselspullen uit de kast, zet een leuk muziekje op en ga eens een middag creatief bezig. Inspiratie voor knutselwerkjes is er genoeg: je hoeft alleen maar te googelen ‘kerst knutselen’ en je krijgt al honderden ideeën voorgeschoteld. Knutsel bijvoorbeeld een mooie bloemenkrans voor in de vensterbank of een papieren ster voor in de kerstboom. Veel plezier!

Geniet van een selfcare dag

Door alle druktes is de kans groot dat jij regelmatig je selfcare vergeet. Plan daarom eens een gehele dag in voor allerlei selfcare-activiteiten. Lak je nagels, was en stijl je haren, neem een uitgebreide douche of bad, lees een boek, doe je skincare, ga naar de sportschool, maak een wandeling en/of volg een yogales. Zo breng jij jouw kerst helemaal uitgerust door.

Lees ook: Naast de everything shower is er ook een everything bath: dit moet je erover weten

Houd een filmmarathon

De koude temperaturen, romantische kerstversieringen en leuke kerstpyjama’s bieden de ideale setting voor een filmmarathon. Verwen jezelf met een kop warme chocolademelk met een lekkere kerstsnack en plof in je pyjama neer op de bank. Maak een keuze uit de vele kerstfilms, zoals Home Alone, Die Hard en Love Actually en geniet van deze heerlijke avond.

Bak de lekkerste kerstkoekjes

Mmm, de geur van heerlijke kerstkoekjes door het hele huis… Loopt het water al in je mond? Er zijn veel recepten van heerlijke kerstkoekjes die jij gegarandeerd lekker vindt. Kies er één uit, haal de ingrediënten in huis en ga aan de slag! Vergeet niet om een muziekje op de achtergrond aan te zetten om het bakken lekker te romantiseren.

Verras geliefdes met een cadeau

Liefde speelt een grote rol tijdens de kerstdagen. Liefde voor familie, vrienden, collega’s en ga zo maar door. Is het daarom geen mooi gebaar om de mensen die jij liefhebt te verrassen met een cadeautje? Niet alleen is het een mooie manier om de mensen te bedanken voor alles wat ze voor je hebben betekent, ook is het een mooie manier om het jaar goed en vol met liefde af te sluiten.