Zó overleef jij Kerst met je schoonouders

Relaties door Anne-Fleur

Je schoonfamilie heb je niet voor het uitkiezen. Je bent natuurlijk dol op je lief, maar voor de een is de relatie met de schoonouders makkelijker dan voor de ander. Als jij een hele leuke schoonfamilie hebt, is er natuurlijk niets om je zorgen om te maken, maar ben jij niet zo'n fan van de ouders van je lover? Dan kunnen de feestdagen nog wel eens een hel worden... Volg déze tips en voorkom een heleboel gedoe (dat eigenlijk helemaal niet hoefde te gebeuren).

Lees ook: 6x de leukste cadeaus voor iemand die alles al heeft

Kerst met je schoonouders

Je doet voor je partner alsof je er megaveel zin in hebt, maar eigenlijk breng je de dag nog liever buiten in de kou door dan dat je aan tafel moet zitten met je schoonfamilie. Niet iedereen is gezegend met een leuk paar extra ouders, maar je kunt tijdens de feestdagen in ieder geval wel proberen om er het beste van te maken. Met deze tips lukt dat met gemak.

Drink (alsjeblieft) niet te veel

Hoe verleidelijk het ook is om je pijn te verzachten met liters alcohol - het is toch beter om het bij één of twee glaasjes te houden. Zo voorkom je dat je gekke dingen gaat doen én je zult je schoonfamilie later niet horen over jouw dronkenschap. Dat extra glaasje drink je thuis maar weer.

Zoek geen ruzie

Krijg jij vaak vervelende opmerkingen van je schoonouders? Je moet natuurlijk altijd voor jezelf opkomen, maar om de goede vrede maar te bewaren tijdens Kerst, is het misschien beter om eigenlijk gewoon je mond te houden over dingen waar je het niet mee eens bent. Zoek het conflict dan ook zeker niet op. Het is immers Kerst en je wil dat je partner ook een leuke dag heeft toch? Daarbij kun je bedenken: het is maar één dag/middag/avond. You can do it.

Bied hulp aan

Bereid jouw schoonfamilie een groots diner voor waar eigenlijk alle handen nodig (en welkom) zijn? Bied dan zeker je hulp aan in bijvoorbeeld de keuken. De tafel dekken of spullen vanuit de keuken naar de feestruimte brengen zal sowieso gewaardeerd worden. Daarnaast kun je natuurlijk ook helpen afwassen of afruimen na het diner. Ben je in ieder geval eventjes weg van alle drukte en hoef je later geen nare opmerking te verwachten dat je tijdens je bezoek je hulp niet aanbood Win-win.

Neem iets leuks of lekkers mee

Wie wordt er nu niet gelukkig van een klein cadeautje? Een fles wijn of doos chocolaatjes aan je schoonouders geven is hartstikke lief en dat zullen zij ook vinden. Je begint hiermee de dag op een goede noot en verder is het natuurlijk ook gewoon netjes om iets mee te brengen wanneer je op bezoek gaat bij iemand.

Holy grail gedachtes

We weten dat je écht veel liever thuis of ergens anders zit dan bij je schoonouders, maar je moet maar zo denken: jij gaat uiteindelijk weer naar huis met je lief, zij niet. Hou het nog even vol, in- en uitademen en gaan met die banaan. Het is maar één dagje...

Lees ook: Wat te doen tijdens de kerstvakantie?