Wat te doen tijdens de kerstvakantie?

Lifestyle door Elsemieke

Nog even en dan is het weer zover, tijd voor de kerstvakantie. Dat betekent voor de meeste mensen met kinderen dat ze twee weken lang gezellig bij de deur zijn. Maar hoe zorg je er nu voor dat jij en ook je kinderen zich tijdens deze vakantie niet gaan vervelen? Nu is het natuurlijk geen probleem om een keer een dag thuis te blijven, maar twee weken lang is natuurlijk wel iets teveel van het goede.

Wat te doen tijdens de kerstvakantie

Om je een handje te helpen en te voorzien van wat extra inspiratie voor de kerstvakantie, hebben we wat leuke tips voor je. Uiteraard is het aan jezelf of je ervoor kiest erop uit te trekken, maar wellicht geeft het je wat nieuwe ideeën. Kortom, doe er je voordeel mee dus.

Versier de kerstboom

Het je de kerstboom nog niet staan? Dan is dit een goede eerste activiteit om de vakantie mee te beginnen. Uiteraard is de eerste stap het halen van een boom. Heb je een kunstboom, dan hoef je deze natuurlijk alleen nog maar even van zolder te halen. Heb je dit niet, dan is het tijd om op pad te gaan en een nieuwe boom uit te zoeken. Nadat je een geschikte boom hebt gevonden, is het aan te raden de 24 uur in de kamer te laten staan, zodat de boom aan de nieuwe temperatuur kan wennen.

Na deze 24 uur kan het dan eindelijk gebeuren, het versieren van de boom. Je begint met het inhangen van de verlichting, gevolgd door de kerstballen en andere versiering. Vergeet uiteraard niet om tussendoor even gezellig wat te drinken en zet ook alvast de kerstmuziek op de achtergrond aan. Je zult zien dat je direct het gevoel hebt alsof het al kerst is. Hoe leuk is dat?

Ga naar de kerstmarkt

Een bezoek aan een kerstmarkt is een leuke manier om alvast in de kerstsfeer te komen en te genieten van leuke activiteiten en eten en drinken tijdens de feestdagen. Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van je bezoek aan de kerstmarkt, hebben we een aantal handige tips voor je die je hierbij kunnen helpen.

●      Zoek een kerstmarkt in jouw omgeving en bekijk de datums en tijden van de markt. Dit zorgt ervoor dat je weet wanneer je naar de markt kunt gaan en wat er te doen is. Is het een eindje rijden, dan kun je voor de kinderen bijvoorbeeld een spelletje op de telefoon zetten zodat ze zich kunnen vermaken. Als volwassene is dit een mooie gelegenheid om een spelletje op de beste gokkasten te spelen op je smartphone.

●      Kijk naar de aanbiedingen van de markt en bekijk wat er te koop is. Dit kan leuke kerstcadeaus zijn, zoals ambachtsproducten, lekkernijen en decoraties, of leuke activiteiten, zoals muziekoptredens en ritjes met een kerstman.

●      Maak een plan voor je bezoek aan de kerstmarkt en bepaal wat je wilt doen en kopen. Dit zorgt ervoor dat je het meeste uit je bezoek haalt en dat je niet teveel geld uitgeeft.

●      Breng genoeg geld mee om aankopen te doen op de markt en houd rekening met eventuele fooien of borgsommen die je moet betalen voor activiteiten. Dit zorgt ervoor dat je voorbereid bent en dat je geniet van alles wat de markt te bieden heeft.

●      Draag comfortabele kleding en schoeisel om te wandelen en sta open voor nieuwe ervaringen. Dit zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt en dat je geniet van alles wat de kerstmarkt te bieden heeft.

Je zult zien dat je met deze tips ongetwijfeld een super leuke dag beleefd met z’n allen tijdens de kerstvakantie. Mocht je je nu even vervelen omdat de kinderen aan het spelen zijn, dan kun je natuurlijk ook even gratis roulette spelletjes op je telefoon spelen om de tijd te overbruggen.