Zo begin je relaxt aan je dag!

Ontspanning door Redactie Ze.nl
Ben jij een echte slaapkop die elke dag honderd keer op snooze drukt om vervolgens een uur later in paniek wakker te worden? Ho, stop, wacht. Dat moet anders kunnen! Lees hier 10 manieren om ontspannen aan je dag te beginnen.
Relaxt beginnen

1. Creëer een routine

Als de enige reden dat jij je hoofd 's ochtends niet vergeet is omdat hij vastzit aan je lichaam, is deze tip het helemaal voor jou. Zelfs in jouw zombieachtige I woke up like this-staat kun jij je prima klaarmaken voor de dag als je eenmaal een vaste routine hebt. Je doet het namelijk op de automatische piloot en dat is een goede manier om je hersenen rustig wakker te laten worden. Gewoon je bed uit rollen, douchen, aankleden, eten, tandenpoetsen en gaan! Klinkt niet heel moeilijk, toch?

2. Leg je spullen de avond van tevoren klaar

Dit is niet alleen handig omdat je 's ochtends niet heel hard hoeft na te denken over wat je aantrekt, maar ook omdat het je zeeën van tijd bespaart. Je hoeft geen uur voor je kledingkast te staan en je kamer ziet er niet uit alsof er een bom is ontploft nadat je eindelijk een goede outfit hebt gevonden. Neem dit beetje stress weg en je zult zien dat je dag al veel beter begint dan normaal. 

via GIPHY

3. Douche 's avonds 

's Avonds douchen zorgt ervoor dat je lichaam langzaam al in nachtmodus raakt. Hierdoor val je sneller in slaap en pak je dus meer uurtjes rust, wat sowieso al voor een goed begin van je dag zorgt. Daarnaast bespaart het je tijd in de ochtend, want je hoeft alleen maar even je gezicht te wassen. Tijd besparen is stress besparen, zeggen we dan maar.

4. Zet je wekker op tijd

Je zou denken dat dit logisch is, maar veel mensen gaan hier alsnog de mist mee in. Probeer er voor jezelf achter te komen hoelang jij 's ochtends nodig hebt om je klaar te maken en pas je wekkertijd daarop aan. Op die manier kun je ontspannen wakker worden en heb je genoeg tijd om je routine af te werken. Een rustig begin van je dag is gegarandeerd!

5. Zorg voor een goed ontbijt

Bij een relaxt begin van je dag hoort een goed ontbijt. Zelfs als jij 's ochtends niet veel door je keel krijgt, gaat een kopje koffie of thee er altijd wel in. Eet daarbij een stuk fruit om je vitaminen binnen te krijgen en je bent helemaal klaar voor je dag. Easy peasy! 

via GIPHY

6. Zorg voor zonlicht in je kamer

Natuurlijk licht helpt je om relaxt te ontwaken, omdat je lichaam het gevoel heeft dat het uit zichzelf wakker wordt. Hierdoor begin je energieker aan je dag en kun je voor je gevoel meer aan. In de herfst- en wintermaanden kan een wake-up light helpen om dat natuurlijke licht na te bootsen. Zo word je ook in de donkere periodes langzaam en uitgerust wakker. Een goed begin dus!

7. Rek en strek

Blijf even in bed liggen nadat je wekker is afgegaan, maar doe niet je ogen opnieuw dicht! Ga in plaats van verder te slapen wat rek- en strekoefeningen doen. Door je spieren te versoepelen en op te warmen bereid je je lichaam voor op de dag. 

8. Luister naar muziek

Wat is een betere manier om je dag relaxt te beginnen dan je favoriete muziek door je speakers te knallen? Kies voor kalme muziek om rustig wakker te worden of juist voor oppeppende beats om dansend je ochtendroutine te doen. Zo weet je zeker dat je de dag met een lach begint.

9. Bereid je mentaal voor op de dag

Dit is minstens zo belangrijk als je lichamelijk voorbereiden. Blijf nog even in bed liggen en bedenk welke dingen je allemaal moet doen vandaag. Visualiseer hoe je ze gaat doen en hoe goed het zal voelen als je ze eenmaal hebt gedaan. Probeer je dag alvast een beetje te plannen; zo krijg je het gevoel dat je al weet hoe alles zal lopen en zal je minder stress hebben. 

10. Lees positieve dingen 

Wil je met een positieve mindset je dag beginnen, probeer dan eens wat leuke en vrolijke berichten te lezen in de ochtend. Zoek bijvoorbeeld motiverende quotes op als jou een paar lastige taken te wachten staan, dan voel je je meteen een stuk zekerder van jezelf. Overtuig jezelf dat vandaag een goede dag wordt en je zult zien dat dit ook zo zal zijn. 

via GIPHY