Eeuwige snoozer? 7 hacks om nooit meer te verslapen

Sport & gezondheid door Laura

Is je bed je grootste vriend en de wekker je grootste vijand? Sta je bekend onder collega’s en vrienden als de Schone Verslaapster? Dan is dit artikel voor jou.

Ook al zet je tien wekkers op je mobiel en neem je je vol goede moed voor om óók in het weekend op tijd op te staan, toch snooze je op de automatische piloot. Eindelijk een vrije dag en dan rond een uurtje of 12 eindelijk ontwaken. Je baalt van jezelf en je wordt er alleen maar luier van. Jazeker, ondergetekende is ervaringsdeskundige. Gelukkig weet ik inmiddels de nodige trucjes om je nooit meer te verslapen.

1. Zet je wekker ver weg

De eerste stap is altijd het lastigste. Letterlijk. Als je je wekker aan de andere kant van je slaapkamer zet, moét je wel uit je warme nest om ‘m uit te doen. Nu wel sterk blijven om niet weer linea recta onder je dekens te duiken.

2. Rollende wekker

Een gewone wekker is niet bestand tegen jouw passie voor slapen. Als het ook niet werkt om een wekker aan de andere kant van de kamer te zetten, is een rollende wekker ideaal. Het handige apparaat heeft twee wielen aan de zijkant en begint te rollen zodra het alarm afgaat. En het wordt je zeker niet gemakkelijk gemaakt. Hij rolt elke keer weer een andere kant uit. Naar voren, naar achteren, links of rechts... Tegen de tijd dat je 'm kan vangen, ben je klaarwakker.

3. Wake up light

Als je slaapkamer licht wordt, gaat jouw innerlijke klok al rinkelen dat het tijd is om op te staan. Er zijn tientallen wekkers met een Wake up light te koop. Zo word je vredig wakker en is het gelijk licht in je kamer.

4. Drink drie glazen water 

Door flink wat te drinken voordat je gaat slapen, moet je ’s ochtends gelijk een bezoekje brengen aan de wc. Sluimeren in bed zit er dus niet in. 

5. Plan afspraken in de ochtend

Als je in de achterhoofd weet je dat je het niet kan maken om te laat te komen, is de kans ook groter dat je bij je eerste (oké, of tweede) alarm wakker schrikt. Je moet jezelf een beetje voor de gek houden, maar dan heb je ook wat.

6. Verwarming op timing

Niets zo vreselijk als uit je warme donzige nestje moeten stappen in je koude, kille kamer. Schaf een slimme thermostaat aan die je kunt instellen op tijd. Zo stap je toch net wat makkelijker uit je bed.

7. Neem een kat of hond

Béétje dure oplossing, maar zo effectief. Laat je slaapkamerdeur openstaan en jouw poezen- of hondenvriend zal al te graag een natte neus in jouw gezicht drukken om je te wekken. 

 

Hoe meer trucjes je toepast, hoe kleiner de kans dat je je nog gaat verslapen!

Yes, ben je wakker? Check dan ook gelijk even onze tips om wakker te blijven. You can do it!