Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Geen motivatie om te bewegen? Dit is de ideale gadget

Waar je in de zomer nog van het ene naar het andere terras fladderde, is je achterwerk in de herfst voor onbepaalde tijd op de bank geparkeerd. Naar de sportschool? Ach, dat komt na de feestdagen wel weer. Herkenbaar? Wat jij nodig hebt, is een zetje in de rug. Iets wat bewegen leuker maakt. En dat hebben wij gevonden.

motivatie bewegen

Je persoonlijke motivator om je pols

Als je niet sportief van bent jezelf, is wat extra motivatie essentieel om in beweging te blijven. Toen we werden gevraagd om de Samsung Galaxy Watch Active2 te testen, waren we héél nieuwsgierig naar het effect.

Niet alleen tijdens trainingen, maar ook in het dagelijks leven motiveert de smartwatch jou om in beweging te blijven. Hij stimuleert je om acht uur lang elk uur even te bewegen. Je krijgt een melding op je smartwatch en wanneer je ruim 10 stappen zet, registreert-ie vanzelf dat je weer beweegt. Ook biedt-ie de optie 'stretchen'. Met een leuke illustratie laat het horloge zien welke stretchoefeningen je kunt uitvoeren.  

Meer dan een sportgadget

Het mooie aan de Samsung Galaxy Watch Active2 vind ik dat je je techverslaving omzet naar iets positiefs. Maar bewegen is niet het enige waar de smartwatch goed voor is. Je kunt er ook mee bellen (er zit een microfoon in het horloge), Spotify gebruiken, het weerbericht bekijken en een routebeschrijving volgen. Dat is vooral heel nuttig vanwege het nieuwe telefoonverbod op de fiets. 

Een heel handige feature vind ik Bixby. Wie? Bixby is de virtuele assistent van Samsung. Als je je handen vol hebt, op de fiets zit of haast hebt (zoals ik negen van de tien keer) bespaar je tijd door Bixby een opdracht te geven. Bijvoorbeeld: tijdens het aankleden zeg ik "Bixby, how is the weather today?", zodat ik dan weet of ik een extra dik vest moet aantrekken en een paraplu moet meenemen. Dat scheelt weer een hoop tikken op een schermpje. Als je altijd haast heb, is dat enorm handig.

Als ik een nadeel moet noemen, is dat de smartwatch bij middelmatig gebruik al dagelijks aan de oplader moet. Ook je telefoon - die je via Bluetooth aan het horloge verbindt - raakt sneller leeg. 

samsung galaxy watch

Smartwatch naar jouw smaak

Zoals alle Samsung-apparaten kun je de Galaxy Watch Active2 inrichten naar je persoonlijke voorkeuren. Het scherm kun je helemaal customizen. Het horloge biedt zo'n 15 wijzerplaten en in de Galaxy Store kun je nog tientallen vinden. Ook kun je zelf foto's uploaden en instellen als achtergrond. Zelf stel je in welke informatie de wijzerplaat toont. Je kunt gaan voor een simpel design met een analoge of digitale klok, maar je kunt ook onder andere het weer, je stappenteller, hartslag en kalender tonen. 

Geen zorgen, je hoeft daarvoor niet op het kleine schermpje van het horloge te turen. Je kunt hiervoor de Samsung Wear app op je telefoon gebruiken. Wel zo handig.

In combinatie met de Galaxy Buds is jouw gear helemaal compleet. Deze draadloze oortjes zitten heerlijk in je oor, geven een fijn geluid en verminderen achtergrondgeluid*. Het allermooiste is nog de (parelmoer-kleurig!) touchpad op de buitenzijde van het oordopje. Met één keer tikken pauzeer je de muziek, met twee keer ga je naar het volgende en met drie keer naar het vorige nummer. Er is ook een functie waarbij je 'omgevingsgeluid' aanzet, waardoor je mensen en verkeer om je heen toch kan verstaan met de oortjes in. 

Conclusie: een slimme, nuttige gadget die jouw leven net even leuker, makkelijker en een stuk gezonder maakt.

samsung galaxy active watch 2 galaxy buds

Lees ook: Moet je sportkleren na elke work-out wassen?