Zó kom je makkelijker uit je bed in de ochtend

Sport & gezondheid door Mozhda

Je wekker blijft alsmaar afgaan, maar jij komt niet uit bed. Het liefst blijf je langer liggen onder die warme dekens. Herkenbaar? Vroeg opstaan is geen eitje. Vooral niet als je een night owl bent of een bloedhekel hebt aan de ochtend. Om jou te helpen geven we een overzicht van tips hoe je uit je bed stapt in de ochtend. Zó is het toch makkelijker en leuker om aan je dag te beginnen!

1. Ga op tijd naar bed

Je bent na middernacht nog wakker en hebt de volgende ochtend enorme spijt. Ken je dat? Dit kan misschien aan je slechte slaapritme liggen. Het is niet verstandig om je slaapritme in één keer omver te gooien door vroeg te slapen. Je wordt randomly in de nacht wakker. Of je hebt de dag erna slaaptekort en voelt je verschrikkelijk slaperig. Pak je slaapritme daarom in baby stapjes aan. Ga elke dag een halfuur eerder naar bed. Wedden dat jij aan het eind van de maand de eerste bent die wakker wordt?

2. Zet je wekker aan de andere kant van de kamer

Een beetje evil, maar het werkt wel. Door deze tip word je bijna gedwongen om uit je bed te springen en je wekker uit te zetten. Het is aan jou om niet weer in bed te duiken! En vergeet niet het geluid van je alarm te wijzigen. Word wakker met zachte muziek in plaats van dat traumatizing iPhone alarm.

3. Stop met snoozen

Snoozen is slecht voor je geheugen en je prestaties gaan achteruit, blijkt uit een onderzoek van het online magazine Bedrock. Hoe vaker je wekker gaat, hoe slechter je slaapritme wordt. Zet daarom maar één wekker. Word direct wakker en blijf niet te lang in bed.

4. Laat je gordijnen open

Niks is beter dan op een natuurlijke wijze wakker worden. En hoe zorg je daarvoor? Door zonlicht! Je gordijnen blokkeren het zonlicht. Houd daarom je gordijnen open zodat het zonlicht op jou schijnt. Slapen in de felle zon is bijna onmogelijk. Plaats daarom je bed voor je raam zodat de sunshine je op natuurlijke wijze wakker maakt!

5. Plan leuke dingen in de ochtend

Zorg ervoor dat je uitkijkt naar de volgende ochtend. Plan je leukste activiteiten in de ochtend en blijf dat elke keer doen. Spreek bijvoorbeeld af met je beste vrienden, maak lekker ontbijt of ga lekker sporten. Op deze manier leer je jezelf aan om een ochtendmens te worden. En laten we niet vergeten dat je er ook enorm veel plezier in hebt