Hippe hardloopwedstrijden

Sport & gezondheid door Madelon
Heb jij de hardloopkriebels al te pakken? Hardlopen is een trend, maar nóg leuker is het wanneer je meedoet met officiële wedstrijden! Daar hou je vaak, naast een geweldige ervaring en herinnering, ook nog een medaille aan over.

Naast een mooie ervaring zijn hardloopwedstrijden ook een flinke stok achter de deur om écht te gaan trainen. Dus weet je jezelf keer op keer maar niet van de bank te slepen om een rondje te gaan lopen? Geef je dan op voor (één van) onderstaande hardloopwedstrijden. Download onze playlist, zet 'm op je mp3-speler en gáán!


The Color Run
Helaas is één editie van The Color Run dit jaar al geweest en zijn de twee overige edities begin juni in de verkoop gegaan, maar gezien het succes worden er vast en zeker nog veel edities georganiseerd. Bij The Color Run draait het niet om de tijd die je neerzet, maar om het plezier en het feestje eromheen. Je start met een wit shirt en na iedere kilometer word je bekogeld met kleurenpoeder, zodat je als een kleurrijk paletje over de finish komt!

Waar? Dit jaar in Amsterdam (al geweest), Zwolle en Utrecht
Wanneer? 7 juli (Zwolle) en 4 augustus (Utrecht)
Afstand? 5 kilometer
Duur? ? 29,50 (of iets meer als je geld wilt doneren aan een goed doel)
Website: www.thecolorrun.co.nl

Marikenloop
De Marikenloop wordt, speciaal voor ons ladies, ieder jaar gehouden in Nijmegen. Dit jaar is de run in mei gehouden, maar de datum voor 2014 is al bekend! Doe jij een gooi naar het record van 15 minuten en 43 seconden voor de 5 kilometer?!

Waar? Nijmegen
Wanneer? 18 mei 2014
Afstand? 5 kilometer en 10 kilometer
Duur? ? 14,75
Website: www.marikenloop.nl


Zevenheuvelenloop
Ook in Nijmegen vind je ieder jaar de Zevenheuvelenloop. Een bijzondere run, omdat deze in het donker gehouden wordt! De alweer dertigste editie wordt dit jaar gehouden op zaterdagavond 16 november en trapt af met de Mini Zevenheuvelenloop, waarbij basisschoolleerlingen een loop van 800 meter maken. ?Voor het eggie? is er zowel een vijf als een tien kilometer loop, waarna de nacht wordt voortgezet met een groot feest in Concertgebouw De Vereeniging. Verder zijn er op zondag 17 november veel jubileumactiviteiten én kun je overdag ook de 15 kilometer lopen.

Waar? Nijmegen
Wanneer? 16 november 2013
Afstand? 5, 10 en 15 kilometer
Duur? ? 17,75 (voor de 15 kilometer) of ? 12,25 (voor de 5 of 10 kilometer)
Website: www.zevenheuvelenloop.nl

Dam tot Damloop
De Dam tot Damloop wordt al eeuwen gelopen: het parcours van Amsterdam naar Zaandam bedraagt precies 10 Engelse mijl. Nieuw is sinds een paar jaar de speciale Ladies Run voor vrouwen! Hierbij ren je een kortere route, geen 10 maar 4 Engelse mijl (6,4 kilometer). Om de Dam tot Damloop worden tal van activiteiten georganiseerd en veel bedrijven regelen teams om mee samen te rennen. Daarnaast is er na afloop van de Ladies Run een spetterend feest in de Tolhuistuin én is er in Zaandam nog van alles te beleven.

Waar? Van Amsterdam naar Zaandam
Wanneer? 22 september 2013
Afstand? 16,1 en 6,4 kilometer (Ladies Run)
Duur? ? 22,- voor de 16,1 kilometer en ? 10,- voor de Ladies Run
Website: www.damloop.nl


Aan welke hardloopwedstrijd wil jij meedoen?