5 tips voor een geslaagde online kerst

Vrije tijd door Sanne

Online onderwijs, online vergaderen, online pubquiz… We kennen het inmiddels allemaal. Of we het nou willen of niet, het kerstfeest zal dit jaar anders verlopen. De kans is groot dat kerst in een kleine kring gevierd moet worden, maar dat hoeft het niet minder leuk te maken. Gelukkig leven we in een tijd waarin videobellen mogelijk is. Maar hoe kun je kerst nou echt online laten slagen?

 

Lees ook: Aan tafel! Trends en inspiratie voor een mooi gedekte kersttafel

Spreek een dag en tijd af

Je wilt even lekker de tijd nemen om bij te kletsen met je vrienden of familie. Niets is zo vervelend als ze geen tijd voor je hebben op het moment dat je ze videobelt. Daarom is het handig om een dag en tijd af te spreken zodat je elkaar niet misloopt.

Houd een uitpakparty!

Cadeautjes geven kan geheel coronaproof. Stuur ze bijvoorbeeld op of zet ze voor de deur neer. Zo kun je nog een tijdje verlekkerd naar de cadeaus onder de kerstboom kijken voordat je ze gezamenlijk uitpakt. Gezamenlijk? Ja, via videobellen, natuurlijk. Uitpakparty!

Bellen terwijl je dezelfde film kijkt

Niets is zo fijn als samen kerstfilms bingen. Kijk bijvoorbeeld nog een keer die oude Home Alone films terwijl je met elkaar belt. Of zoek een goede film op Netflix en gebruik Netflix Party om tegelijk te kunnen kijken. De groepschat zorgt ervoor dat je real-time met elkaar kan chatten. Toe aan iets nieuws? Een echte aanrader is de film Holidate op Netflix.

via GIPHY

Speel een online spel

Normaal gesproken zou je tijdens kerst een potje kaarten of Rummikub spelen met je familie en vrienden. Niet getreurd, want er bestaan genoeg online spelletjes die je met meerdere mensen kunt spelen. Ga bijvoorbeeld voor een online escaperoom of download de app van Catan, Wordfeud (ja, dat bestaat nog steeds!) of Draw Something. Je kunt ook nog Pandemic spelen, waarbij je infecties moet bestrijden. Lekker toepasselijk in deze tijd.

Samen op afstand koken en eten

Samen koken en samen eten, dat is wat je het liefst wilt tijdens Kerstmis. Dat hoeven we niet per se te missen – we steken het gewoon in een ander jasje! Kies samen een gerecht, haal de ingrediënten in huis en videobel met elkaar terwijl je allebei bijvoorbeeld het kersttoetje maakt. Zorg ervoor dat je je laptop centraal neerzet zodat je elkaar goed kunt zien en horen tijdens het eten. Smullen maar!

Lees ook: Even wat anders: 5 alternatieven op gourmetten