Aan tafel! Trends en inspiratie voor een mooi gedekte kersttafel

Eten door Chloe

Ieder jaar trekken we alles uit de kast voor een geweldig kerstdiner. Voor een extra gezellige sfeer kleed je ook de tafel op zijn kerstbest aan. Dit zijn de trends en stijlvolle items voor een feestelijke kersttafel.

kersttafel trends

Lees ook: De lekkerste wijn van de Hema

Zo groen als een kerstboom

Groen is een kleur die het laatste jaar ook erg populair was in ons interieur. Ook tijdens de kerstdagen mag deze kleur niet ontbreken. We nemen afscheid van de traditionele rode kerstkleur en vullen de tafel niet alleen moet groene gerechten, maar ook met groene accessoires.

 

De natuur in huis

We zijn steeds meer bezig met het milieu en halen ook steeds vaker een stukje van de natuur naar binnen. De groene kleuren helpen hier natuurlijk enorm bij, maar door hout te gebruiken lijkt het pas echt alsof je je in de natuur bevindt. Gelukkig zijn er genoeg leuke accessoires te vinden.

 

Een hart van goud

Met de kerstgedachte dat we ons graag inzetten voor anderen mag ook goud niet ontbreken bij het kerstdiner. Goud straalt luxe uit en laat je kersttafel stralen. Daarbij staat dit ontzettend goed bij al die groene tinten!

 

Servies en bestek

Dat heerlijk bereidde kerstdiner verdient natuurlijk ook een goede verzorging. Een mooie aankleding geef ieder gerecht de finishing touch. Shop een speciaal servies en bestek dat alleen voor speciale gelegenheid is. Match dit bij je tafelkleed of -loper, accessoires en interieurstijl. Goud of mat zwart zijn dit jaar erg in trek.

 

Glazen

We beginnen met een lekker glas champagne, nemen een lekker wit wijntje bij het voorgerecht en stappen bij het hoofdgerecht over op rood. Daar krijg je dorst van, dus een glaasje water mag ook niet ontbreken. Houd al deze dranken in gescheiden glazen en zet deze voor iedereen vast klaar. Zo is de kersttafel net een tafel in een chic restaurant.

 

Lees ook: Kerstkleding 2019: dit zijn de trends van dit jaar