Dit is hoe jij je gedraagt in de liefde volgens je horoscoop

Psyche & spiritualiteit door Sarah

Waar we sterrenbeelden en horoscopen vaak gebruiken voor de interessante voorspellingen over onze toekomst, kan het nog veel meer betekenen. Want wist je dat je sterrenbeeld ook wat kan vertellen over je liefdesleven? Iedereen heeft een persoonlijk teken dat precies laat zien hoe jij je gedraagt als het aankomt op de liefde. 

Lees ook: Herken jij je niet in je sterrenbeeld? Hierdoor kan dat komen 

Venus staat voor liefde

Planeet Venus staat voor de liefde. In de astrologie geeft deze planeet aan hoe jij je gedraagt als lover. Je Venus-teken is gekoppeld aan een van de 12 tekens. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je zonnenteken, dus je sterrenbeeld, Tweeling is, maar dat je Venus-teken een leeuw is. Dit houdt in dus dat je gedrag als het op liefde en romantiek aankomt kan afwijken van je sterrenbeeld, en hoe je vervolgens bent als het gaat om l'amour lees je hieronder. 

Dit zegt jouw sterrenbeeld in Venus over jou: 

 

Steenbok

Steenbokken houden van zekerheid als het om liefde draait en zijn redelijk voorzichtig. Ze willen graag gezien worden als competent, dus ook als partner. Een steenbok is niet iemand die zijn of haar enthousiasme over liefde snel en groots uit. Als je Venus in Steenbok bent, voel je hoogstwaarschijnlijk aangetrokken tot mensen die serieus kunnen zijn en hun doelen voor ogen hebben die net zo praktisch kunnen zijn als jij. 

Waterman

De vrijgeestige Waterman zoekt in een relatie naar onconventionaliteit. Ze zijn onafhankelijk en soms een tikkeltje rebels. Voor een Venus in Waterman is het hebben van een beste vriend en lover in een partner belangrijk. Ook zijn ze makkelijk in de omgang en niet bepaald de types die snel aanhankelijk worden aan hun partner. 

Vissen

Als jij Venus in Vissen bent, ben jij dromerig en zachtaardig. Je voelt je dan ook snel aangetrokken tot romantiek. Belangrijk om te weten bij Vissen is dat ze niet veel geven om status; ze voelen zich juist vaak aangetrokken tot eigenzinnige types en kijken vooral naar wie je vanbinnen bent. 

Ram

De Ram is in de liefde direct en gedurfd. Rammen uiten hun liefde op een leuke, bijna kinderlijke manier. Een relatie moet dan ook leuk en stimulerend zijn. Ze zien het indruk maken op diegene waar ze verliefd op zijn als een echte verovering en gooien al hun charmes in de strijd om die persoon voor zich te winnen. 

Stier

Als je Venus in Stier bent, ben je een sensueel wezen. De stier is down to earth en is vaak serieus en constant op het gebied van de liefde. Ook kunnen stieren enorm genieten van sensualiteit en zintuigelijke prikkelingen. Ze staan dus bekend als lovers die weten hoe ze hun partners moeten bevredigen en vinden het zelf ook belangrijk om bevredigd worden in een relatie. Wel kan de Stier een wat voorspelbaar zijn, onder andere omdat ze van comfort houden, en kan de Stier snel jaloers worden. 

Tweeling

Als jij het teken Tweeling bent in Venus, ben je een echte speelse lover. Tweelingen staat er ook wel bekend om dat ze goed kunnen teasen en zijn daarnaast niet de eersten zijn die zich snel gewonnen geven en een vaste relatie aangaan. De Tweeling kan snel wisselen in wat hij of zij wil en is het belangrijk dat alles op het gebied van liefde stimulerend en uitdagend blijft. Wel is de tweeling een echte avontuurlijke en nieuwsgierige partner die altijd in is voor nieuwe ervaringen. 

Kreeft

De Kreeft is een emotioneel en gevoelig teken. In de liefde heeft de Kreeft behoefte aan stabiliteit; ze hebben behoefte aan een relatie die voor hun veilig en stabiel genoeg voelt om haar kwetsbare zelf in te zijn. De Kreeft geeft in een relatie oneindig veel liefde en stelt zich verzorgend op tegenover zijn of haar partner. Wel kan de Kreeft opmerkingen en acties snel persoonlijk nemen. Soms duurt het even voordat de Kreeft echt uit zijn of haar schulp is gekropen, maar als de Kreeft er eenmaal klaar voor is, is het de meest lieve partner die je je kunt wensen. 

Leeuw

Leeuwen zijn trots als het om hun liefde gaat en hier kunnen ze dan ook veel van geven. Ze zijn warm, gul en laten hun liefde zien in grote gebaren. Ook houden ze van aandacht en staan ze graag in het middelpunt van de belangstelling. Ze willen zich geliefd voelen en hebben deze bevestiging ook nodig van een partner. De leeuw is loyaal in een relatie en schept graag over de partner op, maar is tegelijkertijd een natuurlijke flirt die heel wat romantische en sexy energie om zich heen heeft. 

Maagd

Als Maagd ben jij bereid om vol toewijding aan een relatie te werken. Maagden zijn over het algemeen dan ook niet altijd de meest flirterige mensen; het zijn ook niet de types die indruk willen maken met grootste gebaren. De Maagd probeert je hart eerder op een subtiele manier te winnen, door het safe te spelen en diegene die ze leuk vinden te observeren en deze zo te geven wat ze écht willen. 

Weegschaal

De Weegschaal is in de liefde iemand die volledig bereid is om zich te wijden aan de persoon van wie ze houden. Het zijn zachtaardige lovers die goed de balans kunnen bewaren in een relatie. Wel heeft de weegschaal vaak een idealistisch idee van liefde in zijn of haar hoofd, wat soms tot teleurstellingen kan leiden.  

Schorpioen

Als Schorpioen trek jij mensen aan met je intensiteit. Schorpioenen kunnen liefde dan ook op een intense manier geven: als ze echt voor je gaan, zijn ze volledig toegewijd en gefocust op je. Het donkere randje hiervan is dat je als Schorpioen snel jaloers of zelfs een beetje controlerend kan zijn.

Boogschutter

De Boogschutter wil altijd veel leren en van de wereld zien, en zien liefde ook op deze manier. Het zijn idealistische mensen die samen met een partner nieuwe dingen wil leren, maar het is tegelijkertijd ook een teken die zich niet zomaar snel zou binden. Boogschutters hebben in relaties dan ook genoeg ruimte nodig om zichzelf te kunnen ontwikkelen. 

Je kunt hier uitrekenen welk teken jij in Venus bent. 

 

Lees ook: Astrologie: is het feit of fabel?

Foto credits: Christiana Rivers