Wat staat er in de sterren? Check je jaarhoroscoop 2014!

Psyche & spiritualiteit door Karin

Ga je nou ein-de-lijk Mr. Right eens ontmoeten? Of mag je na jaren koffie voor je baas halen bij Kantoor Saai-is-our-middle-name eindelijk je droombaan verwelkomen? Wat staat er in de sterren? Check hier je jaarhoroscoop voor 2014!
 
Want wat zouden we graag in de toekomst kunnen kijken, een hoop leed zou ons dan bespaard blijven. Ze.nl probeert je in ieder geval op weg te helpen en heeft voor de jaarwisseling speciaal een jaarhoroscoop voor 2014 laten maken door astrologe K.A. Rin!
 
Ram (21 maart – 20 april)
Mannen, liefde & seks: Gevalletje spinnenwebben down under? Vind je het gek! Je bent je IKEA-bank niet af te krijgen, vooral in de winter. Ga eropuit, want die leuke kerel komt niet zomaar op je voordeur kloppen. Zit je in een relatie? Ook dan wordt het tijd om de boel wat op te spicen. Kook (naakt) voor ‘m, pak een bioscoopje, neem een keer het initiatief en je scoort weer punten voor komende maanden.
Op de carrièreladder: Je carrière gaat als een speer. Je bent niet alleen gemotiveerd en weet wat je wilt, je charmes werken ook mee. Wees daar alleen wel voorzichtig mee; een avondje tongworstelen met je baas valt niet onder het kopje ‘carrièrekansen vergroten’.
Family & friends: Je waardeert je familie en vrienden ontzettend, maar probeer dat ook af en toe te laten merken. Maak wat vaker tijd of schrijf een lief kaartje als je te druk bent om af te spreken.
 
Stier (21 april – 20 mei)
Mannen, liefde & seks: Je ontmoet in 2014 iemand die jouw ijskoude hart eindelijk eens sneller laat kloppen. Maar kijk uit, want: is hij het waard om jouw muurtje af te laten breken…? Heb je een relatie? Dan wordt het eens tijd voor een goed gesprek over jullie toekomst. Want hoe serieus is hij nu eigenlijk over jullie relatie?
Op de carrièreladder: Het wordt eens tijd dat je jouw suffe baantje verruilt voor een baan die je echt wat oplevert. Een fatsoenlijk salaris bijvoorbeeld. Maar daar moet je wel wat voor doen, want het komt je niet aanwaaien. Profileer jezelf op het wereldwijde web, zoek vacatures, steek veel tijd in je sollicitatiebrieven en je zult het resultaat merken.
Family & friends: Dit jaar zal je beste vriendin je misschien een beetje teleurstellen. Wellicht vergeet ze je compleet als haar prins op het witte paard voorbij komt of vindt ze je niet meer zo interessant. Praat erover met haar!
 
Tweelingen (21 mei – 21 juni)
Mannen, liefde & seks: Je bent al jaren verliefd op die collega met dat goddelijke lijf, maar je durft niet in een straal van drie meter bij ‘m in de buurt te komen. Maak een beslissing: zoek toenadering of kijk verder dan alleen tussen de kantoormuren. Zit je in een relatie? 2014 zal geen spannende dingen voor jullie opleveren. Jullie sudderen lekker door. 
Op de carrièreladder: Carrière? Welke carrière? Je klaagt al maanden dat je baas je kwaliteiten niet ziet, maar misschien komt dat wel omdat je 5 voor 5 met je jas aan staat en je de rest van de dag vaker op YouTube zit, dan dat je met je werk bezig bent…
Family & friends: Je voelt je begin 2014 een beetje eenzaam. Op de WhatsApp blijft het angstig stil en ook je familie belt je maar weinig. Wellicht zijn ze druk, maar toon zelf ook wat meer initiatief. Wie weet wat het oplevert!
 
Kreeft (22 juni – 22 juli)
Mannen, liefde & seks: 2014 wordt jouw jaar als het om de liefde gaat! Je staat open voor een nieuwe knapperd in je leven en dat wordt opgemerkt. Door een knapperd. Go, go, go get ‘em! Heb je een relatie? Jullie zijn nog steeds smoorverliefd op elkaar en blijven elkaar verrassen. Blijf dat volhouden!
Op de carrièreladder: Je wordt dit jaar flink teleurgesteld, carrièretechnisch gezien. Het lijkt erop alsof alles tegenzit: ontslag, ruzie met collega’s, etcetera. Het is aan jou hoe je hiermee omgaat. Je kunt bij de pakken neerzitten, maar je kunt ook van de gelegenheid gebruikmaken om een baan te zoeken die veel beter bij je past.
Family & friends: De relatie met je vriendinnen en je familie wordt dit jaar alleen maar hechter en hechter. Geniet hiervan, want je sociale leven is heel belangrijk voor je om te ontspannen en je vreugde en verdriet te delen.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Mannen, liefde & seks: Dit jaar staat er niet zo veel spannends in de sterren als het om de liefde gaat. Als je vrijgezel bent zul je dat ook nog wel even blijven. Zie het als iets positiefs: je hebt nu alle tijd om jezelf te ontwikkelen. Heb je een relatie? Denk eens na of hij echt wel Mr. Right is of dat-ie eigenlijk Mr. Right Now is…
Op de carrièreladder: Je weet niet zo goed wat je wilt. Wat is belangrijker voor je? Je salaris of dat je iets doet waar je blij van wordt? Het is de hoogste tijd dat je dat dit jaar eens uit gaat zoeken. Vanaf daar kun je verder stappen maken.
Family & friends: Dit jaar ontmoet je erg veel leuke nieuwe mensen die veel voor je gaan betekenen en aan wie je binnen een vrij korte tijd al gehecht zult raken. Spannend!
 
Maagd (24 augustus – 23 september)
Mannen, liefde & seks: Of je nu vrijgezel bent of al jarenlang bezet bent: je bent een beetje preuts. Het wordt de hoogste dat je the sexy you eens in jezelf naar boven gaat brengen. Je zult versteld staan hoe het je seksleven op zal spicen, want ja: dat is nodig.
Op de carrièreladder: Je zult dit jaar grote stappen maken in je carrière omdat je hier de afgelopen jaren keihard voor gewerkt hebt. Eindelijk zullen de vruchten zich afwerpen, woohoo!
Family & friends: Doordat je carrière als een speer gaat, zul je dit jaar wel wat minder tijd hebben voor sociale bezigheden. Dit kan wat onbegrip opleveren. Zorg dat je af en toe wel even wat van je laat horen en leg uit waarom je nu helaas wat minder tijd hebt voor je geliefden.
 
Weegschaal (24 september – 23 oktober)
Mannen, liefde & seks: Door de jaren heen heb je helaas een aardig muurtje om jezelf heengebouwd. Tegelijkertijd wil je niets liever dan je volledig overgeven aan iemand, zowel de vrijgezelle weegschalen als de bezette. Wellicht heb je hier wat (professionele) hulp bij nodig? 
Op de carrièreladder: Op het gebied van werk valt er weinig spannends te melden. Jij zit prima op je huidige functie en het bedrijf waar je werkt past als een extreem lekker zittende skinny om je lijf. Hou dit daarom lekker vast en geniet van het feit dat je een baan hebt die bij je past.
Family & friends: Jij bent Miss Popularity en elke avond staat er wel weer een eet-, borrel- of koffiedate in je agenda. Probeer ook af en toe even je rust te pakken en thuis met een zak borrelnootjes wat trash-tv te kijken. Alleen zijn kan ook heel fijn zijn…

Schorpioen (24 oktober – 22 november)
Mannen, liefde & seks: De vrijgezelle schorpioenen onder ons merken dat hun smaak in mannen langzaam begint te veranderen: viel jij eerst altijd een beetje op foute mannen die bij het woord ‘verkering’ hard wegrenden, nu sta je ook ein-de-lijk eens open voor wat lievere types. In een relatie? Je merkt dat je steeds meer gevoelens krijgt voor die ene collega en je relatie steeds meer een gewoonte wordt. Wat ga je doen...? 
Op de carrièreladder: Eigenlijk vind je op dit moment alles belangrijk, behalve je werk. Je werkt omdat je geld nodig hebt, maar daar is ook alles mee gezegd. Uitdagingen ga je uit de weg en in het weekend naar vacatures zoeken, daar heb je geen zin in. Wellicht dat je in 2015 hier wat meer bezig mee kunt zijn.
Family & friends: Je merkt dit jaar dat je een goede vriendin die je al jaren kent, langzaam een beetje gaat verliezen. Jij blijft maar aan haar trekken, maar blijkbaar wil ze niet. Laat haar los, trekken aan een dood paard heeft geen zin.

Boogschutter (23 november – 21 december)

Mannen, liefde & seks: Of je nu single bent of niet meer los te rukken bent van je lover: alle mannen lopen met hun tong uit hun mond achter je aan. Je bent een echte maneater en daar geniet je stiekem heel erg van. Aandacht kom je dan ook nooit tekort, maar dit jaar moet je ze werkelijk van je áfslaan!
Op de carrièreladder: Je spontaniteit en oprechte interesse in collega’s brengen je verder dan je denkt. Want om omhoog te klimmen op die carrièreladder moet je niet alleen je werk goed doen, het is ook belangrijk dat mensen je mogen en je dingen gunnen. Blijf dus lekker jezelf en vertrouw erop dat het goed komt.
Family & friends: Probeer genoeg tijd te investeren in de vriendschappen en familiebanden die er echt toedoen. Soms vergeet je wie nu je echte vriendinnen zijn en wie werkelijk altijd voor je klaarstaan. Probeer deze mensen te koesteren en maak ook genoeg tijd voor hen vrij.
 
Steenbok (22 december – 20 januari)
Mannen, liefde & seks: In 2014 zou het kunnen dat je op het gebied van de liefde een keer flink gekwetst zult worden of wellicht je hart zelfs eens flink gebroken wordt. Geen fijn vooruitzicht, maar uiteindelijk zul je inzien dat het zo had moeten zijn en dat het ergens goed voor is geweest. Je komt er in ieder geval sterker uit en je zult meer op je hoede zijn.
Op de carrièreladder: Dit jaar gooi jij het roer eens flink om! Eindelijk durf je die stap te zetten om voor je droombaan te gaan. Of dat nu in het buitenland is of om de hoek, dat maakt niet uit. Ga ervoor, het zal beloond worden.
Family & friends: Dit jaar zul je helaas afscheid moeten nemen van een dierbare. Dit hoeft niet te betekenen dat er iemand overlijdt, het kan ook dat iemand gaat verhuizen naar Verweggistan of niet meer geïnteresseerd is in jouw vriendschap. Je zult hier veel moeite mee hebben, maar gelukkig komen er ook weer nieuwe mensen in je leven die veel voor je gaan betekenen.
 
Waterman (21 januari – 19 februari)
Mannen, liefde & seks: Dit jaar ontmoet jij als vrijgezelle waterman genoeg leuk datemateriaal. Zelfs zo veel leuks dat je op een gegeven moment niet meer weet wie nou jouw Mr. Right is. Of zijn het allemaal Mr. Right Nows? Ben je al aan de man? Dan zal jullie relatie zich dit jaar wat verder uitdiepen en zullen jullie nieuwe stappen zetten. Samenwonen? Een kindje? Een huwelijk? Of een gezamenlijke kanariepiet? Je zult het vanzelf zien…
Op de carrièreladder: Verschillende collega’s lijken je een beetje tegen te werken in plaats van samen naar een gezamenlijk doel te werken. Wellicht zijn ze bang voor jou als concurrent of is er jaloezie in het spel. Ga in ieder geval de confrontatie aan, anders zal dit blijven doorsudderen.
Family & friends: Dit jaar ga je de mensen om je heen extra waarderen. Wellicht dat ze je door een moeilijke periode heen helpen of simpelweg altijd voor je klaarstaan als er iets moet gebeuren. Geniet hiervan en laat je waardering ook blijken!
 
Vissen (20 februari – 20 maart)
Mannen, liefde & seks: Het codewoord voor 2014 is stabiliteit. En daar is helemaal niks mis mee. Maar door deze rust en stabiliteit kunnen bezette vissen nog weleens denken: is dit het nou? Vrijgezelle vissen vragen zich af wanneer Hij nou eens komt aankakken. Maar remember: stabiliteit is fijn: geen nieuws is goed nieuws. Rumoerige tijdens zullen ongetwijfeld in 2015 wel weer aanbreken.
Op de carrièreladder: Je mist de uitdaging een beetje in je huidige functie. Maar je vindt het fijn om ’s ochtends te weten waar je aan toe bent als je naar je werk gaat en je collega’s zijn ook tha bomb. Weeg voor jezelf af wat belangrijker is of ga een gesprek aan met je baas!
Family & friends: Probeer je vriendschappen eens naar een hoger level te tillen. Want al die gesprekken over je knappe buurman en de eerste scheet die je liet bij je vriend zijn leuk, maar vraag je eigenlijk weleens oprecht hoe het nu met je vriendin, moeder of broer gaat?