9 haartrends voor de herfst en winter van 2014

Haar door Marleen_S
We zitten graag met onze handen in het haar, als we een coupe vol krullen of een catwalkwaardige haardos ermee creëren. Waar je deze herfst en winter sowieso goed mee scoort? Met de volgende haartrends.
 
 Plumberry

Het is geen rood, het is geen paars, nee de kleur plumberry is de perfecte mix van beide tinten. Deze hipperdepippe kleur zul je dit najaar steeds vaker in het straatbeeld spotten en je hoeft er niet eens de daredevil voor uit te hangen bij de kapper. Deze kleur kun je namelijk ook gemakkelijk krijgen in een semi-permanente kleurspoeling. Geen last van uitgroei, maar wel het plezier van een opvallende, volle kleur. Enne het is ook wel zo handig als je onderstaande trends ook nog wil uitproberen deze herfst.

Lange bob


Zette je vorig jaar nog rigoureus de schaar in je zorgvuldig gespaarde lokken, dit jaar mag je jouw kittige bob lekker laten groeien. Of als je nog een flink tapijt hebt hangen, knip je jouw coupe in een lange bob. Heb je dik haar? Vraag dan bij de kapper naar de zogeheten "blunt cut". Met deze knipmethode wordt je haar op een bepaalde manier afgeknipt waardoor je nog meer volume krijgt. Heb je dun haar? Zorg dan dat er flink wat lagen in je bob worden geknipt, zodat 'ie lekker vol is. En vergeet niet je beste vrienden voor een volumeboost: meneer droogshampoo en zijn vriendjes texture spray en volumepoeder. 

Bohemian waves


Of in de Hollandse volksmond ook wel zeemeerminkrullen genoemd. Het geheim van perfecte Bohemian waves is dat het geheel eruit ziet alsof ze door koning Triton zelf zijn gekust. Alsof je net uit de zee bent gelopen die ochtend en je haar perfect is opgedroogd, dat effect moet je hebben. De truc zit 'm in de manier van je haar drogen en de stap die daaraan voorafgaat. Spray na het douchen een zelfgemaakte mix van lauwwarm water en zeezout in je haren, draai een paar plukken om je vingers, zet deze vast en droog je haar warm met de föhn. Tip: doe dit alleen bij de onderkant van je haren voor een extra nonchalant effect.

Ginger spice


Nog een pittig kleurtje deze herfst en winter, de ginger spice. Gingers zijn in en als je niet gezegend (ja, gezegend!) bent met een natuurlijke rode haarkleur, dan kun je die heel makkelijk faken. Door, precies, je haar te laten kleuren. Tegenwoordig hebben kappers honderden verschillende rood- en kopertinten waarvan er sowieso een paar heel goed bij jouw huid passen. Laat je wel goed adviseren, want kies je een te heftige rode kleur, dan kun je er erg bleek bij afsteken en bij een sterk oranje tint, lijk je net op Pippi Langkous. Wil je ook niet.

Pony naar de zijkant

 
Heb je je ooit laten verleiden tot het knippen van een pony en heb je een beetje spijt? Laat je lok groeien en schuif 'm naar de zijkant. Dat is namelijk helemaal 'in' dit najaar. Gebruik een onopvallende bobbypin of juist een opvallend schuifje met leuke details. Alles mag, maar één regel geldt wel: het geheel hoeft niet heel netje, houd het lekker losjes.
 
Ballerina bun, maar dan anders
 
Gelukkig liggen de winkels inmiddels vol met haardonuts om de perfecte ronde knot te maken. Alleen is het niet zo trendy met een enorme schotel op je hoofd rond te lopen, anno herfst 2014 gaat het een beetje anders. Je kunt nog steeds je geliefde donut gebruiken, maar nu doe je het lekker rommelig. Plukje los hier, kink in de kabel daar, het is zelfs niet erg als je haar een beetje pluist.  

Frosted chestnut


Een andere haarkleur die erg geliefd is dit seizoen is frosted chestnut, vrije vertaling: bevroren kastanje. Ja, wat moet je hier nu mee? Het is moeilijk uit te leggen, maar deze kleur is een beetje dof, zonder gelijk saai te worden. Het is the good old kastanje bruin kleur, maar dan met wat highlights in de punten verwerkt. Trés chic als je het ons vraagt.
 
Middenscheiding
 
Was je vroeger een trendsetter als je een schuine pony had, nu ben je helemaal hip met een middenscheiding. Hij bestaat al wat langer in modeland, maar nu lijkt 'ie pas echt goed door te dringen bij het gewone volk. De middenscheiding is een beetje zoals de skinny jeans, ineens was 'ie er en we zullen er nooit vanaf komen. Kunnen we 'm maar beter zelf in ons haar fabriceren.
 
  Vlechten met een twist

Vlechten, tja, deze haarkunst hebben we al vanaf de kleuterschool onder de knie. Maar deze winter gaan we voor de vlecht met een twist. Een rondje Google of Pinterest levert al de meest waanzinnig mooie varianten op. Kwestie van uitkiezen, tutorial dertig keer draaien en het zelf proberen.

 

Welke haartrend past het beste bij jou?
Beeld van Instagram: 1,2,3,4,5,6,7,8,9