Dankzij deze briljante tip zijn stinkvoeten verleden tijd

Lichaam door Chloe

Dat zomerse weer is niet alleen maar genieten geblazen. Het brengt ook een hoop gezweet met zich mee. Vooral als je in dichte schoenen loopt zal het aan het eind van de dag niet al te fris ruiken. Gelukkig heb wij een simpele tip zodat je stinkvoeten vanaf nu verleden tijd zijn.

Lees ook: Smelly cat: Kun je echt immuun worden voor je deodorant? 

Oorzaak van stinkvoeten

Nou hebben de meesten van ons vooral met de warme dagen last van stinkvoeten, maar het heeft lang niet altijd met hitte te maken. De geur kan namelijk ook worden veroorzaakt door bacteriën die in je schoenen groeien door warmte en vochtigheid. Deze bacteriën vallen je zweetmoleculen aan die ervoor zorgen dat ze ontbinden. Dit zorgt voor de slechte ‘tenenkaas’ geur. Jak!

via GIPHY

Tip tegen zweetvoeten

Om van deze nare geur af te komen is makkelijk dan je denkt. De simpele oplossing bestaat namelijk uit iets wat bijna in ieder huishouden wel te vinden is: groene thee. Groene thee dood de bacteriën die je stinkvoeten veroorzaken. Daarbij zorgt het er ook voor dat je poriën dichtgaan waardoor je voeten minder snel zweten.

Thee badje

Een voetenbadje met groene thee is makkelijk te maken. Kook twee theezakjes groene thee in drie kopjes water. Vervolgens gooi je dit in een bak groot genoeg voor je voeten en voeg je wat normaal water toe zodat het een aangename tempratuur heeft. Ga er lekker voor zitten en week je voeten voor zo’n 15 tot 20 minuten. Doe dit iedere dag voor een week en zeg dag tegen je vieze stinkvoeten.

via GIPHY

Beeld: iStock

Lees ook: 6 vieze gewoontes die eigenlijk gewoon goed voor je zijn