Beauty / Lichaam
Lichaam

Shocking: Modellen eten papier om ultradun te blijven

Reageer 0

Dat een leven als model zwaar is, begrijpen we. De constante druk om zo dun mogelijk te zijn, wordt sommige meisjes weleens te veel. En dan gaan ze raarste dingen doen om slank te blijven. Zoals het eten van papier?
 
Een appel per dag en hele maaltijden overslaan is allang niet meer goed genoeg om in modellenshape te blijven. Helaas heerst in modeland nog altijd het ideaal van hoe meer botten je kunt tellen, hoe beter. En wat de klant wil, moet hij ook krijgen, preken modellenbureaus. Dus heb je als model vaak geen keus als je de top wilt bereiken.
 

Ontslagen
Als hoofdredactrice van een bekend modetijdschrift komen er heel wat modellen in je leven voorbij. Zeker als je aan het hoofd staat van de koningin van alle magazines: Vogue. Ex-hoofdredactrice van de Australische Vogue, Kirstie Clements, werd vorig jaar uit het niets ontslagen. Na haar vertrek bleef het een tijdje stil rondom de hoofdredactrice, maar als zoete wraak heeft ze nu een behoorlijk onthullend boek geschreven.
 
En niet zomaar een boek. In The Vogue Factor staan namelijk verhalen waarin de hoofdredactrice uit de school klapt over wat ze allemaal voor bizarre dingen in haar carrière heeft meegemaakt. Waaronder ook het verhaal waarin ze modellen tot het uiterste zag gaan om hun maatje size zero te behouden. Sommige meisjes waren er zelfs zo erg aan toe, dat ze na drie dagen niets eten compleet van hun stokkie gingen.
 
Maar het meest schokkende is toch wel het verhaal waar Kirstie modellen geen kale crackers naar binnen zag werken, maar stukjes papier. Zakdoekjes wel te verstaan. Modellen zouden op deze manier hun honger stillen zonder te hoeven eten. En elke calorie is er één, dus verzonnen ze deze bizarre oplossing.

Absurde afvaltechnieken
Kirstie is niet de enige die beweert dat modellen soms rare dingen doen om gewicht te verliezen. Vorig jaar vertelde het Russische model Kira Dikhtyar over nog veel meer aparte eetgewoonten die modellen er soms op na houden. Wij vonden de volgende vreemde varianten.
 • Injecties met het zwangerschapshormoon HCG zou de honger stillen;
 • Bolletjes watten worden ook vaak gebruikt;
 • Dagelijkse darmspoelingen;
 • Sommige modellen ruiken alleen maar aan het eten;
 • Een lint rondom je buik strikken dat niet mag scheuren;
 • Kettingroken;
 • Het eten van parasieten, die alles wat je naar binnen werkt voor jou opeten;
 • Alleen eten via sondevoeding.
 Wat vind jij van al deze bizarre eetgewoontes?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 12 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • marilyn

  Werkelijk te bizar voor woorden! Obese is natuurlijk de andere kant van de medaille, maar dit... papieren zakdoekjes eten om je hongergevoel te onderdrukken... het eten van parasieten... degenen die al die modellenbureau's sturen en al die arme labiele meiden zo manipuleren dat ze zo gruwelijk ver gaan om aan dat onrealistische ideaalbeeld te voldoen zouden achter slot en grendel gestopt moeten worden! Wat ziet de modellenwereld toch in al die anorexiamodellen? Zelf heb ik de nodige vrouwelijke rondingen en heb niet over mannelijke aandacht te klagen. Kom meiden... dat zou het beeld van de ideale vrouw moeten zijn. Uiteraard probeer ik zo gezond mogelijk te eten... maar een appel per dag, sonde-voeding of kettingroken... een horror-scenario... Fuck you Vogue ed!

 • Anoniem

  Wauw, zelfs op pro-ana sites vind je dit soort "tips" niet o.O
  En die parasieten, als je inderdaad een lintworm inneemt en je eet zelf al heel weinig krijgt dat beestje op een gegeven moment honger en gaat ie, jawel, langzaam aan jou beginnen. Hoe goor is dat.

 • Anika

  Briljant! Een gehaktbal vol lintwormen eten! Daarna kun je eten wat je wil zonder aan te komen.... ;)

 • JoanieJ

  @-:+:-
  http://www.booktopia.com.au/the-vogue-factor-kirstie-clements/prod9780522862430.html

  in Nederland kon ik hem niet vinden :D

 • Belize

  Hahahahahaaa Mieke!

 • Claudia

  Je valt af als je minder caloriën eet dan je verbrand. En als deze balans gelijk is blijf je op gelijk gewicht.
  Waar gaat het hier dus mis man??/??
  Zijn die modellen dat een stelletje luie donders? Ik bedoel, ik zou ook niet kunnen sporten op 1 appel. En gespierd zien ze er al helemaal niet uit, die gratenpakken.

  En als laatst, volgens mij raak je ontzéttend verstopt door het eten van zakdoeken en watten XD lekker moeilijk poepen zo

 • summerflower

  Vreselijk gewoon. Hoe is het mogelijk??? Complete waanzin.

 • Elinahh

  "Helaas heerst in modeland nog altijd het ideaal van hoe meer botten je kunt tellen, hoe beter. En wat de klant wil, moet hij ook krijgen, preken modellenbureaus." Volgens mij is dat allang niet meer wat de 'normale' klant graag wil zien... Het is toch echt ziek dat modellen zo ver moeten gaan? Onverantwoord gewoon. Zelfs parasieten eten??! Dus als je tegenwoordig een model size 0 op de catwalk ziet lopen, loopt ze niet alleen... Bah. Ben wel benieuwd naar het boek. Weet iemand waar deze te koop is?

 • Mieke Schepens

  Vreselijk, ze blijven uit de buurt van mijn boekenkast !

 • Karin

  Bi-zar!

 • -:+:-

  Ik zou dat boek weleens willlen lezen. Ik weet dat mensen heel bizarre methodes erop houden om zo dun mogelijk te zijn en te blijven. Interessant is het verhaal van een ex-redactrice, zij heeft het allemaal van heel dichtbij meegemaakt.

 • Thamara

  Bizar, dat mensen het zo ver laten gaan voor hun werk.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen