Beauty / Lichaam
Lichaam

Shocking: Modellen eten papier om ultradun te blijven


Dat een leven als model zwaar is, begrijpen we. De constante druk om zo dun mogelijk te zijn, wordt sommige meisjes weleens te veel. En dan gaan ze raarste dingen doen om slank te blijven. Zoals het eten van papier?
 
Een appel per dag en hele maaltijden overslaan is allang niet meer goed genoeg om in modellenshape te blijven. Helaas heerst in modeland nog altijd het ideaal van hoe meer botten je kunt tellen, hoe beter. En wat de klant wil, moet hij ook krijgen, preken modellenbureaus. Dus heb je als model vaak geen keus als je de top wilt bereiken.
 

Ontslagen
Als hoofdredactrice van een bekend modetijdschrift komen er heel wat modellen in je leven voorbij. Zeker als je aan het hoofd staat van de koningin van alle magazines: Vogue. Ex-hoofdredactrice van de Australische Vogue, Kirstie Clements, werd vorig jaar uit het niets ontslagen. Na haar vertrek bleef het een tijdje stil rondom de hoofdredactrice, maar als zoete wraak heeft ze nu een behoorlijk onthullend boek geschreven.
 
En niet zomaar een boek. In The Vogue Factor staan namelijk verhalen waarin de hoofdredactrice uit de school klapt over wat ze allemaal voor bizarre dingen in haar carrière heeft meegemaakt. Waaronder ook het verhaal waarin ze modellen tot het uiterste zag gaan om hun maatje size zero te behouden. Sommige meisjes waren er zelfs zo erg aan toe, dat ze na drie dagen niets eten compleet van hun stokkie gingen.
 
Maar het meest schokkende is toch wel het verhaal waar Kirstie modellen geen kale crackers naar binnen zag werken, maar stukjes papier. Zakdoekjes wel te verstaan. Modellen zouden op deze manier hun honger stillen zonder te hoeven eten. En elke calorie is er één, dus verzonnen ze deze bizarre oplossing.

Absurde afvaltechnieken
Kirstie is niet de enige die beweert dat modellen soms rare dingen doen om gewicht te verliezen. Vorig jaar vertelde het Russische model Kira Dikhtyar over nog veel meer aparte eetgewoonten die modellen er soms op na houden. Wij vonden de volgende vreemde varianten.
  • Injecties met het zwangerschapshormoon HCG zou de honger stillen;
  • Bolletjes watten worden ook vaak gebruikt;
  • Dagelijkse darmspoelingen;
  • Sommige modellen ruiken alleen maar aan het eten;
  • Een lint rondom je buik strikken dat niet mag scheuren;
  • Kettingroken;
  • Het eten van parasieten, die alles wat je naar binnen werkt voor jou opeten;
  • Alleen eten via sondevoeding.
 Wat vind jij van al deze bizarre eetgewoontes?