Beauty / Lichaam
Lichaam

Smelly cat: Kun je echt immuun worden voor je deodorant?

Ga je helemaal fris en fruitig de deur uit, ruikt het na één fietstochtje alweer naar een broodje shoarma onder je oksels. He bah, hoe kan dat nou?! Je hebt net nog deo opgedaan... Er wordt weleens gezegd dat je lichaam gewend kan worden aan deodorant. Maar is dat echt zo of komt het ergens anders door?

deodorant immuun

Lees ook: Aardbeibenen: zo kom je van die rode puntjes op je benen af

Veranderingen

Het verlossende antwoord: het klopt inderdaad dat je lichaam gewend kan raken aan de deodorant waar je al sinds jaar en dag op vertrouwt. Lekker dan, die favo deo kan dus wel de prullenbak in. Dit komt omdat onze hormonen constant veranderen. Je geur kan bijvoorbeeld veranderen wanneer je van anticonceptie wisselt, zwanger bent of in de menopauze bent. En zelfs als er niet zoiets noemenswaardigs gebeurt, kan je lichaam in de loop der tijd toch veranderen. Het is dus niet zo dat je deo ineens niet meer werkt, maar wel dat je lichaam gewoon toe is aan nieuwe maatregelen.

Nieuw merk

Goed, dat was het slechte nieuws. Gelukkig is er ook goed nieuws, want het smelly probleem is eenvoudig op te lossen door gewoon een andere deodorant te proberen. Jep, dat betekent helaas wel dat je jouw geliefde deo die je al jaren gebruikt vaarwel moet zeggen. Maar hey, de drogist staat bomvol met verschillende soorten. Wedden dat daar een lekker (nieuw) geurtje voor jou bij zit die wél helpt tegen die vervelende zweetlucht? 

Lees ook: Op deze momenten kun je beter géén water drinken