Aardbeibenen: zo kom je van die rode puntjes op je benen af

Lichaam door Chloe

Nu het zomerseizoen weer voor de deur staat zijn we weer noodgedwongen om onze benen te scheren. Op zich geen probleem, maar die vervelende bultjes die je er daarna aan over houdt zijn allesbehalve prettig. We hebben het natuurlijk over aardbeibenen. Een aangezien niemand hierop zit te wachten hebben wij voor je uitgezocht hoe je hier vanaf komt.

aardbeibenenLees ook: Zo krijg je de meest gladde benen die je ooit hebt gevoeld

Wat zijn aardbeibenen?

Aardbeibenen zijn rode bultjes die opkomen na het scheren. Meestal zijn dit ontstoken haarzakjes of ingegroeide haartjes. Vrij onschuldig, maar wel heel vervelend. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hier vanaf te komen.

Scrubben

Scrubben is de meest effectieve manier om van deze rode bultjes af te komen. Je kunt het beste scrubben met een scrub wat melkzuur of glycozuur bevat. Deze stoffen kunnen voorkomen dat je poriën verstopt raken door dode huidcellen eraf te scrubben. Ideaal dus.

Bodycrème

Het is natuurlijk altijd belangrijk om je huid goed te hydrateren. Vooral in de zomer wanneer je de hele dag in de zon ligt te bakken voor dat beetje kleur. Maar ook als je last hebt van aardbeibenen kan bodycrème je redder in nood zijn. Wanneer je huid gehydrateerd is dan raakt je huid ook minder snel geïrriteerd en dus groeien verstopte of ingegroeide haartjes sneller uit.

Beter voorkomen dan genezen

Het beste zou natuurlijk zijn als je helemaal geen last hebt van die vervelende bultjes. Gelukkig kan dat als je weet hoe je goed moet scheren. Allereerst: gebruik altijd een schoon scheermesje en zorg ervoor dat het mes goed scherp is. Verder is het belangrijk dat je altijd met de haren mee scheert in korte strookjes. Ook kan je kiezen voor een andere manier om van je beenhaar af te komen zoals waxen. Dit in combinatie met de bovenstaande tips en je kans op aardbeibenen vermindert aanzienlijk.

Meer tips

Met de bovenstaande tips moet je al een heel eind komen. Ook zijn er veel producten die je al in huis hebt en je kunnen helpen. Benieuwd welke producten dit zijn en wat je nog meer kan doen? Check dan deze video.

Beeld: iStock

Lees ook: Striae: kun je huidstriemen behandelen?