Deze dingen zorgen voor vaginale kwaaltjes

Lichaam door Fadak
We staan er niet heel vaak bij stil, maar de gezondheid van onze vagina is net zo belangrijk als de rest van onze lichaamsdelen. En laten we eerlijk zijn, vaak beseffen we het pas als het zover is en we al vervelende klachten hebben. 
 
De mogelijkheid dat jij dagelijks dingen doet die een negatief effect hebben op je down under area is groter dan je denkt. Ben jij weleens schuldig aan deze dingen? Dan wordt het misschien tijd dat je hiermee ophoudt zodat je de irritante kwaaltjes kan voorkomen! 
 
 
1. Met zeep wassen 
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar het is een ware no-go om daar met zeep in de buurt te komen. Je vajayjay is in staat om zichzelf heel goed schoon te houden en dit kan prima zonder zeep. Dit tast namelijk je pH-waarde aan waardoor het uit balans raakt en dit zorgt voor allemaal verschillende en vervelende infecties en jeuk. Ulgh! 
 
2. Strakke kleding 
Skinny jeans, legging of panty’s, ze zorgen er allemaal voor dat het daar beneden veel te strak zit. Daarom is het belangrijk om af en toe wat wijdere kleding te dragen. Heerlijk excuus om je boyfriend jeans of baggy broek uit de kast te halen. 
 
3. Synthetische onderbroeken 
Het is belangrijk dat je flamoes goed kan ademen. Bij synthetische stoffen gaat dat vaak moeizaam en dat kan er weer voor zorgen dat je last krijgt van bepaalde infecties, zoals een vaginale schimmelinfectie. 
 
4. Veel suiker 
Dit is natuurlijk niet het geval als je één dag te veel suiker binnenkrijgt, maar wel als dit regelmatig aan de orde is. Dus voor alle zoetekauwen onder ons, als je merkt dat je vaak last hebt van jeuk en veel afscheiding, wordt het tijd dat je hier meer op gaat letten. 
 
 
5. Te veel gist 
Net zoals bij suiker kan dit zorgen voor vervelende irritaties. Denk hierbij aan producten zoals brood en bier. En we willen natuurlijk allemaal voorkomen dat we daaronder jeuk hebben. 
 
6. Tampon te lang inhouden
Ergens klinkt dit best logisch, toch? Als je niet op tijd je tampon verwisselt kunnen er allerlei bacteriën ontstaan. Het kan zelfs zo zijn dat je de tamponziekte krijgt (Toxic Shock Syndrome). Je krijgt dan koorts, wordt duizelig, moet overgeven en je kan verward raken. WHUT? Ja, het is echt allemaal waar! 
 
7. Fietsen 
Als je te veel fietst kan je vagina hierdoor gevoeliger worden en dit kan ervoor zorgen dat je seksuele ervaring minder wordt. Je hoeft je niet gelijk zorgen te maken, dit is alleen het geval bij fietsen waarbij het stuur lager staat dan het zadel. Hierdoor neemt de ‘zadeldruk’ toe en dus ook de druk op je vagina wordt hierdoor groter. Een goede fiets is dus erg van belang. 
 
Welke van deze dingen doe jij ook weleens?