Zo kom jij sneller van je spierpijn af

Lichaam door Vrouwen redactie

Na een heftige sport-sessie heeft je lichaam rust nodig om goed te kunnen herstellen. En dat betekent vaak spierpijn! De hele dag met pijn lopen is geen pretje. Natuurlijk gaat dit niet zomaar, spierpijn hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig zijn er wel verschillende manieren om jouw stijve spiertjes weer wat soepeler te krijgen.

1. Dacht je even klaar te zijn met sporten, moet je toch weer aan de bak. Hersteltraining is namelijk het beste middel om je spiertjes sneller te herstellen. Gelukkig hoeft jouw hersteltraining niet zo intens te zijn als jouw normale workout. Een warming-up is voldoende om de volgende dag weer echt te kunnen sporten.

2. Kun je echt bijna niet meer bewegen van de pijn? Sleep jezelf dan naar het zwembad en zwem je spieren voorzichtig los.

3. Wat je in ieder geval NIET moet doen is stil zitten. Je wilt natuurlijk het liefst in bed liggen (we feel you), maar het is echt belangrijk om in beweging te maken. Maak desnoods een wandeling of ga een rondje skaten.

4. Koop een XL tube spiergel en fink jezelf er flink mee in. Dit vekoelende gelletje helpt je doorbloeding op gang waardoor je spieren sneller herstellen.

Helpt het allemaal niets? Lees dan nog meer handige tips op Ze.nl.

Bron, bron