Dit zijn de populairste sportklasjes in Nederland

Lid van de sportschool? Goed bezig, hoor! Maar dat vaste rondje langs de fitnessapparaten zal na een tijdje wel gaan vervelen. Gelukkig zijn er steeds meer toffe sportlessen waarvoor je je kunt aanmelden. Zoek je nog een nieuwe sportieve uitdaging, maar weet je niet welke work-outs? Dit zijn de meest populaire sportklasjes van Nederland.

classpass

1. Boksen

Boksen niet voor vrouwen? Think again. Boksen is de laatste jaren enorm populair geworden, zelfs onder jonge meiden. Boksen is niet alleen een complete work-out die goed is voor je body, ook je mind plukt er de vruchten van. Na een uurtje rammen op een zak is je hoofd helemaal leeg van zorgen. Een heerlijk gevoel!

2. Pilates

Pilaten is niet voor watjes, hell no. Je pakt er veel belangrijke gebieden mee aan. Je werkt aan je core, balans en de versterken van je spieren die je lichaam stroomlijnen en vorm geven. Daarnaast leer je bij pilates op je lichaamshouding en ademhaling te letten. Een waardevolle skill waar je je hele leven profijt van zal hebben. Tot slot is het een van de beste sporten om megaflexibel te worden, dat is ook niet verkeerd!

3. Yoga

Yoga is natuurlijk al jaren superpopulair. Het is een van de weinige sporten die je overal kunt uitoefenen. Niet alleen in een sportklas, maar ook thuis of in de natuur. Wie denkt dat yoga maar een beetje 'liggen op de grond' is, heeft het mis. Boek maar eens een hot yoga sportklasje...

classpass

Zo vind je de leukste sportklasjes

Aangesloten zijn bij één sportschool of -studio is zó 2017. Er komen steeds meer mogelijkheden bij om met één pas bij tientallen gyms je in het zweet te werken. Hoe handig is dat?! En leuk, want zo kom je nog je nog eens ergens. ClassPass biedt je deze oplossing. Met een membership kun je in de steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag terecht bij honderden aanbieders training en lessen volgen. Dat is niet alles. Met hetzelfde abonnement kun je wereldwijd bij 20.000 verschillende sportscholen in 19 verschillende landen terecht! Handig voor als je een lange vakantie hebt of een tijdje gaat reizen. In Nederland vinden wekelijks meer dan 10.000 work-outs plaats sinds de lancering.

Hoe het werkt? Het is simpel. Classpass heeft verschillende abonnementen met diverse mogelijkheden. Voor €29 per maand ontvang je 25 credits waarmee je 6 lessen kunt boeken. De ene les kost meer credits dan de ander, dus je kunt zelf bepalen hoeveel lessen je volgt. Op dit moment kun je met het duurste abonnement van €59 per maand met 85 credits tot 20 lessen boeken. ClassPass biedt ook de mogelijkheid om credits bij te kopen. Natuurlijk wil je even voorproeven voordat je kiest. Daarom krijg je de eerste maand gratis!

Winactie

Wil je ClassPass uitproberen? Doe dan mee met deze winactie op Facebook!

Lees ook: 4 makkelijke ademhalingsoefeningen tegen stress