Hardlopen in de regen: wel of niet doen?

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

Zul je net zien: was je net van plan om te gaan hardlopen, regent het dat het giet. Een reden om binnen te blijven? Think again, want hardlopen in de regen heeft een aantal voordelen: je zweet minder, je voelt je meer voldaan en het is rustig op straat. Maar is het ook gezond om te doen? Word je niet sneller verkouden?

Lees ook: Hekel aan hardlopen? 8 tips om ervan te gaan houden

Joggen in de regen

Hardlopen in de regen is niet slecht voor je, wel zijn er wat extra aandachtspunten waar je op moet letten. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je niet onderkoeld raakt. Doe voldoende laagjes kleding aan zodat je niet tot op het bot kletsnat wordt. Neem zodra je thuis komt meteen een warme douche en kleed je aan met warme kleding. Dit voorkomt verkoudheid.

Zorg goed voor je schoenen

Hier had je misschien niet aan gedacht, maar ook is het belangrijk om goed voor je schoenen te zorgen. Als ze nat zijn moet je ze op een natuurlijke manier laten drogen. Stop ze dus niet in de droger en leg ze ook niet op de verwarming. Het verschil in temperatuur kan ervoor zorgen dat de lijm en de stiksels loslaten. We raden daarom aan om je schoenen buiten te laten drogen. Doe er wat oude kranten in, deze nemen vocht op.

Het is wat extra werk, maar hardlopen in de regen geeft je wel een fijn gevoel ervoor terug.

 

via GIPHY

Lees ook: Zo lang moet je sporten om je favoriete snacks te verbranden

SaveSaveSaveSave