Sportieve trend 2019: jongeren steeds vaker op elektrische fiets

Werk & studie door Roos

Op het gebied van vervoersmiddelen zien we de laatste jaren een flinke trendverschuiving. In de steden kiezen steeds meer jongeren voor het huursysteem met een fiets of scooter, zoals Swapfiets of Felyx. Toch zien we nog iets opvallends, want steeds meer jongeren kiezen voor de elektrische fiets!

elektrische fiets

Ideale vervoersmiddel

Woon je een eindje van je werk vandaan, maar spring je het liefste wel sportief op de fiets? Dan is een elektrische fiets het ideale vervoersmiddel. Door de trapondersteuning wordt het fietsen een heel stuk makkelijker en kom je uitgerust op je bestemming aan. Bijkomend voordeel: je omzeilt de files ermee. 

Steeds meer jongeren

Onder de sportieve forenzen is de elektrische fiets al langer een populair vervoersmiddel. Toch zijn er tegenwoordig ook veel jongeren die op de E-bike springen. Het is namelijk perfect voor de jongeren die naar school gaan in een dorp of stad verderop en niet afhankelijk willen zijn van het openbaar vervoer. Je kunt met een elektrische fiets namelijk een flink eind fietsen, zonder compleet uitgeput uit school aan te komen.

Snelle fiets

Elektische fietsen komen in vele soorten en maten. De verschillende modellen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Zo heb je mooie vrouwelijke frames, maar ook stoere mountainbike modellen. Bovendien is laatstgenoemde extra leuk voor de racemonsters onder ons, want sommige E-bikes gaan wel tot 45 kilometer per uur! Als je dan niet snel op je werk of school aankomt, weten wij het ook niet meer.

Lees ook: De leukste treinspelletjes voor als je wat uurtjes te verteren hebt