Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

De leukste treinspelletjes voor als je wat uurtjes te verteren hebt

Een lange treinrit voor de boeg en geen zin om eindeloos te scrollen door social media? Na honderd kattenfilmpjes later wil je wel wat anders, toch? We feel you. Deze treinspelletjes gaan de verveling tegen tijdens een lange rit. 

treinspelletjes

Lees ook: Lidl aanbiedingen: E-bike, koffer en kattenkrabpaal

Treinbingo 

Het treinleven kent veel clichés: een ideaal decor om een bingo te spelen dus. Maak je eigen bingokaart met allerlei dingen die je tegen kan komen in de trein. Gillende kinderen, iemand die net wel de trein haalt, een slechte grap van de conducteur, een prullenbak die klappert, vertraging, et cetera. Wie

Leer een nieuwe taal 

Nu je toch een paar uren op je kont spendeert, kun je deze ook nuttig besteden. Treinspelletjes kunnen ook leerzaam zijn. Ooit een nieuwe taal willen leren, al zijn het maar basics? Duolingo is toffe app waarmee je op een leuke en snelle manier een nieuwe taal kan leren. Handig als je binnenkort op vakantie gaat of onderweg bent naar je buitenlandse reisbestemming. 

Wie ben ik? 

Het raadspel Wie ben ik? kan gelukkig overal, dus ook in de trein. De bedoeling van het spel is dat door middel van ja/nee-vragen te stellen je erachter komt welk personage je bent. Gebruik de app Wie ben ik? en spelen maar! 

Kamertje verhuren 

Liever een treinspelletje doen in stilte? Kamertje verhuren is het perfecte voorbeeld van een rustig, maar leuk spel. Weet je niet meer hoe het werkt? Je hebt een blaadje nodig met vierkante vakjes. Om beurten tekenen jullie - met verschillende kleuren pen - een lijntje in. Wie een hokje 'dichtmaakt', wint en mag zijn of haar voornaamletter erin zetten. O, de nostalgie! 

Liedjes raden 

Voor dit treinspelletje heb je een reismaatje nodig. Dit spel speel je ombeurten. Eerst ben jij de DJ. Zet een liedje op en geef je vriend(in) maximaal vijf seconden de tijd om te raden om welk liedje het gaat. Binnen één seconde raden levert 10 punten op, binnen drie seconden 5 punten, binnen 5 seconden 1 punt. Draai de rollen steeds om. Tip: gebruik oordopjes zodat je treinburen geen last van je hebben.

Bonustip: Met een goede podcast ben je ook lange tijd zoet. Dit zijn onze vijf favorieten

Lees ook: De leukste ideeën voor vriendinnenuitjes